Energiecoach en hybride-warmtepompsysteem bezitter Henk Wierda
Energiecoach en hybride-warmtepompsysteem bezitter Henk Wierda

Alles over warmtepomp en zonneboiler in Energiecafé

Woudenberg Overweeg je een warmtepomp aan te schaffen om je woning mee te verwarmen? Of een zonneboiler voor een duurzame douche? Kom naar het maandelijkse digitale energiecafé!

Op vrijdag 16 april is er weer het maandelijkse digitale energiecafé. Geef je op en sluit om 14.00 uur bij ons aan.
Michel Brouwer en Jan Hofland van Hofland Installaties zijn dan aanwezig om te vertellen wat er allemaal bij komt kijken, voordat je zo een installatie aan kunt schaffen.

Jan Hofland: "Warmtepomp is geen toverwoord. Vaak is een hybridesysteem eerder mogelijk, dan volledig overgaan op een warmtepomp."

In de praktijk merken ze dat de aanschaf van een HR+ gasketel nog al eens een verstandigere aanschaf is, omdat het huis (nog) niet voldoet aan de eisen die aan verwarmen met een warmtepomp gesteld worden.

Michel Brouwer: "Een bestaande woning moet je eerst geschikt maken voor een warmtepomp. Er is meer dan alleen een warmtepomp om te kunnen verduurzamen, bijvoorbeeld een zonneboiler."

In het energiecafé wordt uitgelegd welke soorten warmtepompen er zijn.

Daarnaast bespreken ze hoe je weet of je woning hiervoor geschikt is, hoe de installatie in zijn werk gaat en wat zoiets kost.

Energiecoach en inwoner van Woudenberg Henk Wierda laat zijn hybride warmtepompsysteem zien en kan vertellen wat zijn ervaring is met de verwarming en warmwatervoorziening.

Tijdens het event kunt u ook terecht met vragen die u heeft of krijgt n.a.v. de presentaties.

Meer informatie en opgeven kan op energie-inwoudenberg.nl.

Ook kunt u zich aanmelden via telefoonnummer 0643109182 of info@energie-in-woudenberg.nl.

Het energiecafé wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Woudenberg, i.s.m. gemeente Woudenberg, Rabobank Gelderse Vallei en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Michel Brouwer en Jan Hofland van Hofland Installaties
Afbeelding