Ingezonden: Hoe kunnen we het beste verder gaan?

Vorige week heeft u de column kunnen lezen van Albert Henzen die bij menig Woudenberger nogal wat teweeg bracht. We moeten niet vergeten wat onze burgemeester de afgelopen 9 jaar voor ons heeft betekend. Maar hoe nu verder?

Door het vertrek van onze burgemeester, komt Woudenberg gelukkig nog niet gelijk verder in de problemen. De kans is groot dat we, mede doordat we al onder verscherpt toezicht staan, wel een tijdelijke nieuwe burgemeester gaan krijgen. Domweg omdat we niet zonder een bestuurder kunnen en het traject voor het verkrijgen van een burgemeester al gauw 8 maanden in beslag neemt. De hoogste tijd om die tijd goed te gebruiken en zelf het heft in eigen handen te nemen!

Hierbij is het niet het belangrijkste wie de positie gaat invullen als burgemeester. Ik ben ervan overtuigd dat er weer een capabel persoon zal komen te zitten. Nee, wij moeten eerst een beeld gaan schetsen hoe wij denken de huidige problematiek te gaan oplossen en de nabije toekomst zien.

Als eerste roep ik onze gemeenteraad op om ons Woudenbergers een plan van aanpak voor te leggen. Zodat we gaan weten waar we aan toe zijn de komende jaren. Hierbij is het van het grootste belang om te denken in het belang van Woudenberg, en niet in politieke kleur of persoonlijk gewin. Ik zou daarom de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen in de ijskast zetten en met de voltallige gemeenteraad de tijd gebruiken om de komende maanden een plan te maken. Dat het onmogelijk is om een rooskleurig voorstel te presenteren is voor iedereen duidelijk denk ik. Maar als jullie als gemeenteraad van ons inwoners verwachten dat we de rijen sluiten en de schouders eronder zetten, mogen wij van jullie dan ook verwachten in de raadzaal hetzelfde met elkaar om te gaan als daarbuiten. Met een gezamenlijk doel: een gemeente die weer gaat bloeien, een veilige plek voor onze kinderen is, niemand uitsluit, waar oog is voor onze kwetsbaren en respect voor elkaar. Als elke partij een onderwerp beetpakt en met een voorstel komt, kan dat achter gesloten deuren besproken worden en kan er een gezamenlijk standpunt komen. En zo kan er binnen afzienbare tijd een totaal plan komen voor de nabije toekomst. Wat dan de provincie wellicht ook beweegt geen interim burgemeester aan te stellen, maar ons de komende 6 jaar de kans te geven weer een gezonde gemeente te worden. Het komt erop neer dat ik u vraag te gaan denken en handelen als een bedrijf. Gebruik te maken van elkaars competenties om zo samen het optimaal mogelijke resultaat te bereiken. Dan kijk ik uit naar de dag dat de toekomst van Woudenberg door de brievenbus valt. Geen partij folder (scheelt weer kosten) maar een document wat ons Woudenbergers verenigt om de ontstane situatie te overwinnen. MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR ALLE POLITIEKE KLEUREN; MET EN VOOR ELKAAR!

Arno van Dijk