Subsidie Dorpshart

WOUDENBERG – De gemeente gaat 80.000 euro subsidie aanvragen bij de provincie Utrecht om onderzoek te doen naar een vitaal dorpshart. Dat antwoordde wethouder Anita Vlam op vragen van Jan Mulder en Henk van de Wetering, gemeenteraadsleden voor de SGP en PvdA/GroenLinks tijdens de gemeenteraad.

De Provinciale Staten stemden in met een voorstel om elke gemeente zo’n bedrag ter beschikking te stellen. Mulder wilde weten wanneer de visie gepresenteerd zou worden. Vlam vertelde dat ze samen met de DES partijen heeft gevraagd om een offerte te maken. In het stuk staat dat de visie zomer 2021 gereed moet zijn. Vlam wacht nog even met de aanvraag tot de regels voor de subsidie definitief vastgesteld zijn. Ze wil deze kans met beide handen aangrijpen.

Noodlokalen

WOUDENBERG – De gemeente Woudenberg houdt de groei en de ontwikkeling van het aantal schoolgaande kinderen in het dorp nauwgezet in de gaten.

Dat vertelde wethouder Marleen Treep op vragen van Michel Hardeman, fractievoorzitter van het CDA. Hij vond dat de noodlokalen bij de Wartburgschool en de Olijfboom plaats moesten maken voor normale lokalen. Treep vertelde dat de gemeente eind 2020 een leerlingenprognose had opgesteld. Dat doet de gemeente om het jaar. Indien noodzakelijk liggen de scenario's voor uitbreiding klaar.