Bouwterrein Julianaplein
Bouwterrein Julianaplein / foto: Niels Wolterink

Parkeerplaatsen Julianaplein

WOUDENBERG – Het aantal parkeerplaatsen op het Julianaplein is op dit moment fors verminderd. Michel Hardeman, fractievoorzitter van het CDA, werd opgebeld door omwonenden, vertelde hij tijdens de gemeenteraadsvergadering. Ook ouders met kinderen op de Julianaschool hebben last van de hekken die om de parkeerplaatsen gezet zijn.

Hardeman constateerde dat er nog maar vijf parkeerplaatsen over waren. ‘Misschien wel helemaal geen één meer.’ Wethouder Pieter de Kruif verklaarde dat het om een tijdelijk probleem ging. De projectontwikkelaar is bezig een ondergrondse parkeergarage te graven, die onder het te bouwen appartementencomplex zal komen.

De grond wordt tijdelijk opgeslagen. Als het afgevoerd is, worden de hekken ook weer weggehaald. De Kruif vertelde dat de ontwikkelaar de direct omwonenden een brief had gestuurd. De school ligt verderop en die was niet geïnformeerd. Hij vond dat de ouders prima bij de Jehova kerk konden parkeren. Hardeman antwoordde dat het op die parkeerplaats vaak al druk was. Hij hoopte dat de gemeente in de gaten zou houden dat het gebrek aan parkeerplaatsen niet tot onveilige situaties en ongelukken zou leiden.