Foto: Organist op het Nijsse-orgel
Foto: Organist op het Nijsse-orgel

Concert en sponsoractie Hervormde Gemeente Woudenberg

Woudenberg Op zaterdagmiddag 10 april om 16:00 uur zal een livestream presentatie-concert gehouden worden rondom het Nijsse-orgel in de Open Hof te Soest. Dit orgel is recent overgenomen door de Hervormde Gemeente Woudenberg en zal geplaatst worden in het nieuw te bouwen kerkelijk centrum De Oosterpoort.

Het concert vormt het startpunt voor een orgelpijpensponsoractie ter bekostiging van de aanschaf van het orgel. Het concert wordt georganiseerd door de concertcommissie van de Hervormde Gemeente Woudenberg. De organisten Diederik Bos, Steven Luitjes, Tjalling Roosjen, Bernhard Slijkhuis en Arjan Veen zullen samen met de zanggroep Organum Vocalis een gevarieerd programma verzorgen. De uitzending is te zien via Youtube. Tijdens het concert is het mogelijk om een gift te doneren voor het orgel. Voor de verschillende orgelpijpen waaruit het Nijsse-orgel bestaat worden sponsors gezocht. Er zijn in totaal 791 pijpen. Wie de sponsoractie een warm hart toe draagt kan vanaf 10 april in de webshop van de kerk terecht om één of meerdere orgelpijpen te sponsoren. Het Nijsse-orgel is een bestaand orgel dat goed past in het ontworpen Liturgisch Centrum van De Oosterpoort, zowel qua grootte als vormgeving. Het Nijsse-orgel heeft een helder, levendig en evenwichtig klankbeeld en is geschikt voor zowel begeleiding van de gemeentezang als voor literatuurspel en concertmatig gebruik. Het orgel kwam te koop omdat de Protestantse Gemeente van Soest vanaf 1 januari 2021 twee van haar vier kerken, waaronder De Open Hof, aan de eredienst onttrekt.

De Hervormde Gemeente te Woudenberg bestaat uit twee wijkgemeenten en behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De gemeente komt al sinds eind 16e eeuw samen in De Dorpskerk en bereidt momenteel de bouw van Tweede Kerkelijk Centrum De Oosterpoort in het oosten van Woudenberg voor. Hiermee wil de Hervormde gemeente ruimte scheppen voor het Woord van God en dienstbaar zijn naar zowel de eigen gemeente als de buurt.

Foto: Orgelpijpen