Provinciale subsidie voor initiatieven landelijk gebied

Provincie Inwoners in het landelijk gebied kunnen subsidie aanvragen bij de provincie Utrecht voor natuurontwikkeling, investeringen in beleefbaarheid van het landschap en verbeteringen van de leefomgeving in dorpen in het landelijk gebied van de provincie Utrecht.

De subsidies maken onderdeel uit van het programma Agenda Vitaal Platteland (AVP). Het streven is om de wensen vanuit het gebied te koppelen met de doelstellingen van de provincie, zoals het verhogen van de biodiversiteit en het versterken van het landschap, samen met de wens van inwoners om hun woonomgeving te verfraaien. Met de subsidieregelingen krijgen inwoners de kans zelf aan de slag te gaan met hun woonomgeving. De aanvragen kunnen gaan om initiatieven die de onderlinge verbinding in een dorp of buurtgemeenschap verbeteren zoals bijvoorbeeld het realiseren van een dorpshuis of een speeltuin voor buurtkinderen. Ook het realiseren van meer groen is mogelijk of recreatiebankjes in het buitengebied voor een betere beleving van de natuur. De subsidies staan open tot en met 31 december 2021 of tot eerder als het geld op is. De subsidie kan verschillen van 25% tot volledige vergoeding. Voor meer informatie kijk op Agenda Vitaal Platteland.


Brandweer
’s avonds zichtbaar wegens opleiding

WOUDENBERG - De komende weken is de brandweer buiten de tijden van de avondklok zichtbaar aanwezig in het straatbeeld en rond de kazerne van de post Woudenberg. Dit heeft te maken met de Manschap opleiding die voor de veiligheidsregio Utrecht wordt verzorgd.

De activiteiten duren tot ongeveer 22.30 uur (uitzonderingspositie cruciale beroepen). De brandweer zal vooral op de woensdagavond zichtbaar zijn.