Zonnepaneel plaatsen / foto: Rob Kröber
Zonnepaneel plaatsen / foto: Rob Kröber

Energiecafé Zonne-energie van eigen dak

Woudenberg Op 19 maart 2021 is er weer een energiecafé. Het thema: Zonne-energie van eigen dak.

De zon laat zich weer steeds vaker zien. Niet alleen tijd om lekker naar buiten te gaan, maar ook om stroom op te wekken! Met zonnepanelen op je eigen dak kun je direct je stroomverbruik vergroenen en de energierekening verlagen.

Lokale zonnepaneleninstallateur Jasper Klein van NewSolar is te gast in het maandelijkse energiecafé op 19 maart om 14:00 uur. Hij vertelt wat er komt kijken bij een zonnepaneleninstallatie en wat dit oplevert.

Erik Valster van Rabobank Gelderse Vallei vult aan hoe de panelen gefinancierd kunnen worden.

Meer zon op Woudenberg

In het straatbeeld is het al te zien: steeds meer mensen nemen zonnepanelen op hun dak. Maar is mijn dak ook geschikt? Hoe werkt het precies? Hoe ga ik dat betalen? Om antwoord te geven op deze en andere vragen organiseren de energiecoaches van Stichting Duurzaam Woudenberg het (online) energiecafé, met elke maand een ander onderwerp.

Daarnaast kun je een individueel (digitaal) huisbezoek aanvragen, waarin de coach je kan helpen met vragen rondom energie besparen, isoleren, zonnepanelen en duurzaam verwarmen. Zo helpen we elkaar met het stap voor stap verduurzamen van Woudenberg.

Overweeg je een zonnedak?

Geef je op! Op energie-in-woudenberg.nl vind je meer informatie en kun je je direct opgeven voor het energiecafé of een digitaal huisbezoek van een energiecoach.

Je kan ook even bellen met (06) 43 10 91 82. Het energiecafé wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Woudenberg i.s.m. gemeente Woudenberg, de Rabobank en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Rob Kröber