Groep 8 met de cheque, overhandigd door Ingeborg v. Schuppen van Streekfonds Utrechtse Heuvelrug
Groep 8 met de cheque, overhandigd door Ingeborg v. Schuppen van Streekfonds Utrechtse Heuvelrug

Griftschool ontvangt cheque

Woudenberg Maandag ontving de Griftschool, in aanwezig van een afvaardiging van Streekfonds Utrechtse Heuvelrug en wethouder Marleen Treep een cheque van maar liefst €5000 voor vergroening van het schoolplein.

In verband met het 10-jarig bestaan van StreekFonds Utrechtse Heuvelrug werden basisscholen begin dit schooljaar opgeroepen om een plan in te dienen voor het vergroenen van hun schoolplein. Hier zijn fantastische plannen uitgekomen, waarvan de Griftschool verkozen is tot één van de winnaars.

Groep 8 van de Griftschool ontwierp een plan voor de aanleg van een schooltuin. Zij maakten hiervoor een prachtige maquette.

Leerlingen Ties, Soraya en Manouk laten trots de toekomstige plek naast de school zien. Inmiddels staan er al appel- en perenbomen, maar de bestrating en aanplanting zal in de komende periode plaatsvinden. Hiervoor wordt het prijzengeld van €5000 ingezet.

Directeur Dorine de Jong vertelt enthousiast over de plannen die de school heeft: "We willen een tuin, waarin lekker veel gewerkt kan worden door leerlingen. Daarbij is de wens om een praktijklokaal in te richten waarin gekookt en gebakken kan worden met producten uit eigen tuin. Het lijkt ons leerzaam om eventueel professionals uit te nodigen voor gastlessen. Ook zal de tuin ruimte gaan bieden aan een insectenhotel."

Daarnaast geeft de Jong aan dat mensen uit de wijk, ouders of grootouders betrokken kunnen worden bij het onderhouden van de schooltuin. "Ook in vakanties gaat onderhoud door, we willen dit met elkaar doen".

Wethouder Marleen Treep prijst de school om het innovatieve plan. "Op deze wijze grijpen veel dingen in elkaar; wat eet je, hoe komt het tot stand, hoeveel zorg heeft het nodig? Als felicitatie heeft Treep nog een cadeautje voor de school; een vogelvoer hanger. Deze krijgt een mooi plekje in de nieuwe schooltuin.

Afbeelding