Mirthe Biemans
Mirthe Biemans

Verkiezingscafé Woudenberg e.o. donderdag 11 maart met Mirthe Biemans en Astrid Janssen

WOUDENBERG PvdA/ GroenLinks organiseert a.s. donderdag voor Woudenberg en omstreken een online Verkiezingscafé. Aanvang 20.00 uur, einde 21.30 uur. Twee regionale kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn te gast. Dat zijn Mirthe Biemans uit Utrecht (PvdA) en Astrid Janssen uit Amersfoort (GroenLinks). Aan de bijeenkomst kan iedereen meedoen die interesse heeft in de landelijke en lokale politiek.

Mirthe Biemans (1986): ‘Van volkshuisvester naar volksvertegenwoordiger: als je iedere dag wordt geconfronteerd met hoe mensen worden geraakt door de grootste woningnood sinds de oorlog, dan kan je de ogen niet sluiten voor de politieke verandering die nodig is. Ik heb mijn vinger opgestoken in Den Haag om de stem te laten horen van iedereen die geraakt wordt door de wooncrisis. En met oplossingen te komen die werken in de praktijk.’

Astrid Janssen (1976): ‘Als wethouder in Amersfoort ben ik nog lang niet klaar, daarom ben ik niet opgegaan voor een hoge notering (29e op de lijst). Maar meer mensen in de Tweede Kamer met ervaring in het lokaal bestuur, dat kan echt helpen in Den Haag’. Astrid is in Amersfoort verantwoordelijk voor duurzaamheid en ruimtelijke ordening, juist twee thema’s waarbij de regio heel nauw samenwerkt. En dus kent Astrid ook de Woudenbergse uitdagingen als geen ander kandidaat kamerlid!

De twee kandidaat Kamerleden gaan in gesprek over de thema’s wonen, sociaal domein en duurzaamheid. Alle drie thema’s zijn zeer actueel voor Woudenberg en omgeving. Uiteraard krijgen de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen en in discussie te gaan met Mirthe en Astrid.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar fractielid Henk van de Wetering: henk@weterinc.nl. Vervolgens krijgt u een aanmeldlink toegestuurd waarmee u a.s. donderdag kunt inloggen.

Astrid Janssen