Nico Bergsteijnweg
Nico Bergsteijnweg / foto: Niels Wolterink

Bergsteijnweg later heringericht

WOUDENBERG – De herinrichting van de Nico Bergsteijnweg is weer uitgesteld. De werkzaamheden beginnen nu volgens verwachting begin 2022. De bewoners merken dat er in ieder geval 10 vrachtwagens per dag vanaf de rotonde over hun straat rijden. Ze zijn bang voor schade aan woningen.

Wethouder Vlam had subsidie bij de provincie Utrecht aangevraagd voor de herinrichting van de Nico Bergsteijnweg. De provincie kende die helaas niet toe. Dus moeten er andere geldstromen aangeboord worden.
Vlam vertelde de commissieleden dat hierdoor de herinrichting uitgesteld moet worden. Een positieve kant is dat de gemeente een enquête onder de omwonenden heeft gehouden. Daar zijn 20 wensen en bedenkingen op gekomen. Die worden nu meegenomen in de kostenramingen.

De wethouder verwacht dat de vernieuwde plannen in het tweede kwartaal aan de gemeenteraad gepresenteerd kunnen worden. Dan kan begin 2022 de schop in de grond.

Moniek van de Graaf, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks, vroeg aandacht voor een andere netelige kwestie op de Nico Bergsteijnweg. Vrachtwagens mogen van de rotonde niet de Nico Bergsteijnweg op rijden. Bewoners, die tegenwoordig veel thuis werken, zien per dag ongeveer 10 vrachtwagens die route kiezen.

Schade aan woningen

‘Dat is absoluut niet de bedoeling,' stelde Van de Graaf vast. ‘Met de bouwwerkzaamheden aan het Julianaplein bestaat de kans dat het aantal vrachtwagens alleen maar zal toenemen. Kan hier niet gehandhaafd worden?' vroeg Van de Graaf. ‘Bewoners zijn bang voor schade aan hun woningen.'        

Wethouder Vlam vertelde dat weggebruikers zich aan de regels moeten houden. Ook worden met bouwers afspraken gemaakt over de routes, die vrachtwagens door het dorp moeten nemen. ‘We kunnen moeilijk de hele dag een BOA neerzetten om een vrachtwagen op heterdaad te betrappen,' constateerde ze. Maar ze beloofde dat ze met ambtenaren over een oplossing zou spreken.