Bas en Wilma Ritmeester
Bas en Wilma Ritmeester / foto: Agnes Blok

Tompoezenfestival bij banketbakker Ritmeester

Woudenberg – In de maand maart staan de tompoezen centraal bij banketbakkerij Ritmeester. Elke week een nieuwe tompoes bij de banketbakker die al 63 jaar bekendheid heeft in Scherpenzeel en Woudenberg.

In 1958 is opa Ritmeester begonnen met een banketbakkerij in Scherpenzeel. Dat de familie Ritmeester een echte banketbakkers familie is blijkt wel, want de redactie is in gesprek met Piet en Wilma Ritmeester en hun zoon Bas, die sinds 1 augustus 2020 eigenaar is van banketbakkerij Ritmeester in Scherpenzeel.

Banketbakkerij Ritmeester in Woudenberg

In 1989 is Anja Ritmeester gestart met de winkel in Woudenberg. Vanaf 2002 is de winkel in Woudenberg in handen van Wilma Ritmeester. Hun zoon Bas was al jong in de bakkerij te vinden, want terwijl zijn moeder de verkoop in Woudenberg verzorgde, stond Bas in de box achter in de winkel. De banketbakkers zijn erg creatief en proberen ieder moment iets nieuws te bedenken in de vorm van nieuwe soorten gebakjes en taarten zodat de klanten steeds weer verrast worden met nieuwe smaken. Vooral de fototaarten zijn in deze tijd erg in trek. Heb je een idee, vraag in de banketbakkerij of het mogelijk is en zij gaan het regelen. Voor petit-fours en chocola zijn er ook veel mogelijkheden bij banketbakkerij Ritmeester. Zo kan je op elk feestje een persoonlijk tintje aan je traktatie geven.

Broodjeszaak in Scherpenzeel

Naast de banketbakkerij heeft Piet Ritmeester ook een broodjeszaak in Scherpenzeel, Piet’s broodjes. In deze zaak worden belegde broodjes verkocht in veel verschillende soorten zowel koud als warm. Voor catering is het mogelijk om Piet’s broodjes in te schakelen voor broodjes maar ook voor warme en koude buffetten. Voor bruidstaarten en dessertbuffet heeft de banketbakkerij veel mogelijkheden. Zo kan de banketbakkerij een compleet pakket verzorgen voor al uw feesten.

De feestdagen zijn elk jaar weer hoogtepunten in het bakkersvak. Voor elke feestdag worden er specialiteiten gemaakt om deze dagen een extra feestelijk tintje te geven. Maar ook de prijzen die bakker Ritmeester heeft gewonnen met het maken van een skitaart en een appelfristaartje, zijn leuke momenten die je niet snel vergeet.

Maart tompoezenfestival

In februari hebben de banketbakkers mooie Valentijns tompoezen gemaakt. Er was op dat moment een stagiaire, Jesper, die het idee opperde om nog meer tompoezen te maken met nieuwe smaken. De banketbakkers zijn met dit idee aan de slag gegaan. Daarom worden er in de maand maart 4 verschillende soorten tompoezen gemaakt in de smaken aardbei, kers, karamel en advocaat. Tijdens dit tompoezenfestival zijn de tompoezen te koop 3 + 1 gratis, met elke week een nieuwe smaak. Deze week wordt gestart met de kersentompoes. Dus laat je de komende weken door banketbakkerij Ritmeester verrassen!