Julian gaat de bokszak te lijf
Julian gaat de bokszak te lijf

Knockdown the lockdown, deel 2

Nadat Arnold Keller zijn aantal wereldrecords op 10 stuks had gebracht daagde hij de jeugd van Woudenberg uit een van zijn records te verbreken. Onder het motto “Knockdown de lockdown” wilde Arnold jongeren motiveren in beweging te komen.

Julian Veldhuizen is de eerste die deze uitdaging aangaat. Julian is geen onbekende voor Arnold. Samen wisten zij het wereldrecord achteruitrijden te vestigen. En nu gaat Julian in plaats van, samen met Arnold proberen hem zijn wereldrecord af te pakken.

Momenteel volgt Julian een MBO opleiding wegvervoer. Aan het eind van dit schooljaar hoopt hij zijn diploma te behalen en wil hij de wereld als beroepschauffeur gaan ontdekken. De grens over en het liefst zo ver mogelijk geeft hij aan.

Om zich op zijn toekomst voor te bereiden is hij, naast zijn schoolopleiding, bij Rijksen transport wekelijks inzetbaar voor allerlei klussen.

Julian Veldhuizen wil grenzen overgaan

Doordat de reguliere schooltijden vanwege de lockdown geminimaliseerd zijn en Julian wel in is voor een uitdaging komt de oproep van Arnold op het juiste moment. Wil hij in de nabij toekomst de landsgrenzen overgaan, nu wil hij eerst zijn eigen grenzen opzoeken.

De uitdaging die Julian aangaat is een poging om het record “Hanging bag situps with medicineball” van Arnold te verbreken. Als het hem lukt om 20 situps te doen, hangend met zijn benen aan een bokszak en een medicijnbal is zijn handen, dan mag hij zich de nieuwe recordhouder noemen.

Eenvoudig zal dit niet worden maar Julian gaat de uitdaging graag aan.

We vroegen Julian of hij naast deze uitdaging nog andere sporten beoefent of vroeger heeft gedaan. In een “ver” verleden heeft Julian gevoetbald. Maar teamsporten zijn, zoals hij dat noemt, niet zijn ding. Met individuele sporten heeft hij meer.

Toen hij met Arnold kennis maakte kreeg hij de kick van het boksen te pakken. Ook nu, als hij voor een foto de bokshandschoenen aantrekt, zien we dat zijn ogen weer gaan stralen. De handschoenen zitten nog maar net om zijn handen of hij begint gelijk de boksbal aan te vallen.

Arnold kijkt het glimlachend aan en geeft Julian mee dat het nu echt gaat beginnen. Door in te stemmen met de uitdaging zal er getraind moeten worden. Julian realiseert zich dit terdege. Niets staat hem in de weg om de poging succesvol aan te vallen en hij heeft er alle vertrouwen in dat het hem, met de steun van Arnold, gaat lukken.

Wie gaat de uitdaging samen met Julian aan.

Arnold hoopt dat Julian niet de enige is die zijn uitnodiging oppakt om zijn records te verbeteren. Hoe mooi zou het, volgens hem, zijn dat er meer jongeren samen met Julian trainen om Arnold zijn record aan te vallen. In deze tijd waar je weinig kunt wil Arnold jongeren helpen elkaar uit te dagen en hun grenzen te verleggen.

En wie denkt dat dit alleen voor jongens is weggelegd heeft het mis. Ook meisjes worden uitgedaagd om mee te doen. Want wie zegt dat meisjes niet in staat zijn om de records te verbreken.

Voel jij je uitgedaagd stuur dan een e-mail naar redactie@letopwoudenberg.nl en wij zorgen er voor dat je met Arnold in contact wordt gebracht.

Uitdager en recordhouder