Afbeelding

Woudenbergs Pollepel-doorgeefrecept

Walnoten-koffietaart!

Als echte zoetekauw ben ik gek op taarten, maar deze in het speciaal! Bakkie erbij en het is al snel een geslaagd koffiemomentje! Wanneer ik vlak voor een verjaardag meld dat ik zelf taart ga maken, zeggen ze altijd: ; Ooh die ene??' En jawel, dat is deze. Je kan hem net zo groot maken als je zelf wil.
Hier de ingrediënten voor de taart zoals ie bedoeld is.

Zet de oven vast aan op 180 graden.

Wat heb je nodig?
* 175 gr roomboter (plus extra om in te vetten
* 175 gr lichte basterdsuiker
* 175 gr zelfrijzend bakmeel
* 3 grote eieren
* 3 eetlepels sterke zwarte koffie
* 1,5 tl bakpoeder
* 110 gram walnoten (In stukjes)

Botercrème:
* 120 gr roomboter
* 200 gram poedersuiker
* 1 el sterke zwarte koffie
* halve liter vanillearoma

(Tip van flip: Maak de botercrème twee keer. Absoluut niet goed voor de lijn, sorry!)
Ben je een echte koffieliefhebber, dan kan er wel wat extra koffie bij voor de smaak. In zowel de cake als de crème. Voeg bij de cake dan een klein beetje extra bakmeel toe.

Vet twee ronde bakblikken van 20 cm doorsnede in en bekleedt ze met bakpapier. (Je kan ook twee keer bakken in dezelfde bakvorm, zorg dan dat ie wel goed afgekoeld is!) Klop de boter en de basterdsuiker samen in een kom. (Je kan de roomboter au bain-marie smelten, doe het langzaam, zodat de boter niet te heet wordt). Doe de eieren er om beurten bij erbij. Voeg daarna ook de koffie toe. Het bakmeel en de bakpoeder even door de zeef halen en erbij voegen. Spatel deze er rustig door. Nu kunnen de stukjes walnoot erbij. Verdeel het beslag in de twee bakblikken en strijk ze plat. Bak beide cakes ongeveer 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Maak je de cake in een groter bakblik, dan is ie vaak platter. Hierdoor kan hij sneller klaar zijn. In de gaten houden dus! Wanneer de cake klaar is stort je de cake op een rooster en laat je hem afkoelen. Maak de botercrème. Klop de boter, poedersuiker, koffie en vanille tot een gladde romige massa. Heb je twee cakes gemaakt? Smeer dan een laag tussen de cakes en een laag er bovenop. Maak met een lepel een mooi patroon en decoreer ze met wat hele walnoten. Heb je 1 grotere cake gemaakt, smeer dan alles lekker op de bovenkant. Net zo lekker!

Smakelijk! Jennifer Leenders

Ik geef de pollepel door aan Esther. Succes Van Zanten!

De POLLEPEL geef ik door aan Esther van Zanten, een lief vriendinnetje die van bakken en braden houdt en heerlijke gerechten op tafel zet. Er zit er vast wel een recept bij met een verhaal!

Daarna geef je de pollepel door aan iemand waar je wel eens lekker gegeten hebt en die ook wel een "pollepel recept” wil doorgeven. Graag mailen naar het onderstaande mailadres (Pollepel.recept@gmail.nl).

Foto: Pixabay