Modelbouw is een leuke hobby / foto: Pixabay
Modelbouw is een leuke hobby / foto: Pixabay

Modelbouwvereniging in oprichting zoekt geïnteresseerden

Woudenberg Na een eerder bericht in de LetOp over het oprichten van een modelbouwvereniging, is het “stil” rond aanmeldingen en dergelijke. Daarom dit bericht van Cornelis van Vugt over de stand van zaken.

Er heeft zich een zestal geïnteresseerden gemeld naar aanleiding van het eerdere bericht. Mensen “durven” zich door corona misschien niet aan te melden om in groepen iets te doen; laat staan een modelbouwvereniging. Maar er zijn nog meer mensen nodig om een levensvatbare vereniging op te richten.

Er is een aantal “voorkeuren” te onderscheiden; te weten:

1. Modelspoor (treinen en scenery);
2. Huizenbouw (miniatuur uiteraard; de schaal is nog niet bekend);
3. Vervoer (miniatuur auto's en vrachtauto's);
4. Luchtverkeer (vliegtuigen en helikopters);
5. Watertransport.

Voor de categorieën onder 3, 4 en 5 geldt natuurlijk: al of niet met afstandsbediening “echt” kunnen rijden, vliegen en varen. Ook heeft zich nog een “materiaalman” gemeld die het leuk vindt om tegen zo min mogelijk kosten “materiaal” in te zamelen. Dat materiaal bestaat dan uit: sloophout en ander sloopmateriaal om ondersteunende zaken te kunnen bouwen als scheidingswanden, tafels en kasten voor “onze” werklokalen. Al met al ideeën genoeg maar nu de invulling.

Korte termijn acties

Uiteraard speelt op dit moment corona nog een grote rol. Een rol, waarbij samenkomen met meer dan 2 personen niet kan. Maar als deze pandemie voorbij is dan kunnen wij “weer normaal” doen, al weet niemand hoe het “nieuwe normaal” er uit zal zien.

We zijn nog steeds op zoek naar:

1. Een ICT-deskundige die een website kan bouwen voor deze en andere verenigingen die ik in de planning heb en de communicatie op touw kan zetten via sociale media, om directer naar geïnteresseerden te kunnen communiceren, met alles wat daar bij komt.
2. Sponsoring voor deze gezellige activiteit voor Woudenbergers.
3. Ook heeft niemand zich gemeld die een ruimte beschikbaar kan stellen (uiteraard tegen zo min mogelijk kosten) waar al de bouwlustige Woudenbergers hun vrije tijd op gepaste wijze kunnen doorbrengen. Nu juist het goede moment om met de ontwikkelactiviteiten van een modelbouwvereniging aan de slag te gaan. Ieder, thuis rustig nadenkend hoe het allemaal tot stand kan komen, kan nu zijn/haar inbreng kwijt om, als groepsactiviteiten weer mogelijk zijn, daadwerkelijk aan de slag te gaan. En met de huidige beperkingen is het wel mogelijk om veilig en gezellig één op één contact te hebben. Ik ontvang graag individuen die willen overleggen en dingen doen die een goede voorbereiding vragen: overleggen, website bouwen, sponsors benaderen, onroerend goed eigenaren spreken en dergelijke om van dit plan een succes te maken op het moment dat corona ons heeft verlaten. Daarom, Woudenbergers, schroom niet om u aan te melden; thans kost het nog niets, dus als het uiteindelijk niet is wat u zoekt ter bestrijding van onder andere de eenzaamheid, kunt u ook weer gratis afscheid nemen. Maar we gaan er iets moois van maken! Ik heb thans al genoeg waardevolle contacten kunnen leggen om dit met groot vertrouwen uit te spreken! Mijn eigen treintje staan te popelen om "onder stoom te komen” om, als de tijd daar is, vol gas op te stomen; een nieuw tijdperk in! Modelbouwvereniging "Klein Woudenberg” i.o. Cornelis van Vugt, tel 06-11411684