Het winterweer zorgt voor veel schaatsplezier
Het winterweer zorgt voor veel schaatsplezier / foto: redactie

Schaatsplezier voor jong en oud

WOUDENBERG Een strakblauwe lucht met een heerlijk zonnetje, kinderen die plezier maken, krakende sneeuw en ijs en het duidelijk te horen geklap van schaatsen. Op diverse plekken in Woudenberg zijn schaatsbaantjes ontstaan waar genoten kan worden van het winterse weer.

Een beter medicijn tegen de winterdip waarin wij ons bevinden is er momenteel niet. Een cadeautje van moeder natuur waaraan zowel de jeugd maar ook de ouderen veel plezier beleven. Op verschillende vijvers en sloten worden de schaatsen onder gebonden en kunnen even alle corona-perikelen naar de achtergrond worden gedrukt.

Naast de jeugd hebben ook veel ouderen hun ijzers van de zolder gehaald om op verschillende plekken in Woudenberg van het natuurijs te genieten, want hierop hebben we enkele jaren moeten wachten.

Het zijn ook heerlijke omstandigheden waarin geschaatst kan worden: een lekker zonnetje en niet al te veel wind. In de loop van deze week is het gedaan met de ijspret en treedt de dooi in. Ook bij het Henschotermeer waren ze blij omdat het water bedekt was met een mooie gladde en voldoende dikke ijsvloer. Voor schaatsers werd het Henschotermeer op zowel afgelopen zaterdag als zondag open gesteld.

Bij het reserveren van kaarten om te schaatsen op het Henschotermeer bleken er problemen te zijn met de bereikbaarheid van de website. Verschillende mensen zijn tijden bezig geweest met het refreshen van de website om kaarten te kunnen boeken. Voor velen echter zonder succes. De website en het reserveringssysteem bleken gedurende de hele avond problemen te hebben of niet bereikbaar te zijn.

Vele bezoekers van de site hebben vanaf half 8 tot middernacht geprobeerd kaarten te reserveren. Door het niet werkende systeem hadden sommigen (onbewust) zelfs veel meer tickets dan ze nodig hadden. Via facebook werden nadien veel tickets onderling geruild.

Een aantal gelukkige mensen kwam er doorheen. Wel waren alle beschikbare tickets voor het weekend verkocht.