Afbeelding
foto: Agnes IJmker

Kinderen zorgen voor een schoon Woudenberg

WOUDENBERG De 13-jarige Nick ruimde de afgelopen week zwerfafval op, samen met buurtgenootjes.

In deze tijd van online onderwijs is het voor kinderen soms zoeken naar andere dingen om jezelf mee te vermaken. Aangezien Nick een echt buitenkind is, wordt er na het thuiswerk door hem vooral buiten gespeeld. Nick vond in huis een hesje met de opdruk “Supporter van schoon” en dat bracht hem op een idee. Samen met buurjongen Milan ging hij met vuilniszakken op pad om de rommel in de wijk op te ruimen.

Dit bleef niet onopgemerkt. Een buurtbewoner zag de jongens druk aan het werk. Hij complimenteerde hen voor hun goede daden en gaf ze maar liefst €10. Dat stimuleerde om ook de volgende dag weer op pad te gaan. Meer kinderen uit de wijk werden opgetrommeld en de straten rondom de Willem de Zwijgerlaan werden door Nick, Emily, Livia, Milan, Luca, Evelien en Noanna opgeruimd. Nick geeft aan geschrokken te zijn van de hoeveelheid afval. Hij hoopt dat hun initiatief een stimulans is voor andere kinderen om zwerfafval op te ruimen en vooral een signaal om geen afval op straat te gooien.


IJsbaan niet open vanwege Corona

Gezien de huidige coronamaatregelen en het extra besmettingsgevaar van de Britse variant van Covid 19 is het voor IJsclub de Kom helaas niet mogelijk om de ijsbaan te openen de komende periode.