Overleg met omwonenden Julianaplein

WOUDENBERG – Wethouder Pieter de Kruif gaat met de omwonenden van het Julianaplein en de projectontwikkelaar van het appartementencomplex om de tafel voor overleg over een goede inrichting van het gebied.

Dat verklaarde de wethouder naar aanleiding van vragen van Moniek van de Graaf, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks. In de laatste raadsvergadering informeerde de fractievoorzitter ook al naar dit onderwerp. Naar aanleiding van de beantwoording sprak ze met omwonenden. ‘Een aantal heeft geen bezwaarschrift ingediend, omdat de bomen snel gekapt werden.

De wethouder beloofde dat hij met hen om de tafel zou gaan. Ze willen graag met de wethouder en de projectontwikkelaar spreken over de inrichting. De Kruif was blij met de vragen. Hij vertelde dat twee bezwaarschriften ingediend waren. Ze waren door meerdere mensen ondertekend. Met de ene groep, mensen die in een appartement aan de Margrietlaan wonen, heeft hij al gesproken. Het is de bedoeling dat de projectontwikkelaar, de gemeente en de omwonenden in gesprek gaan over de plaatsing van de bomen en zichtlijnen. Hij verklaarde dat de projectontwikkelaar de gekapte bomen wil compenseren en enkele extra wil plaatsen.

Van de Graaf wilde weten hoe groot de inbreng van de omwonenden zou zijn. Zij pleitte voor een actieve rol van de bewoners. ‘Het kan niet zo zijn dat er een plan ligt en de omwonenden alleen maar bij het kruisje kunnen tekenen.' Pieter de Kruif verklaarde dat het inderdaad de bedoeling was dat de omwonenden een stem in de plantplattegrond krijgen. ‘We gaan met veel mensen spreken. Niet alles is haalbaar en mogelijk, maar dat is duidelijk.' De Kruif verklaarde dat hij overtuigd was dat het gebied op een goede manier ingericht zal worden. ‘De omwonenden moeten er veel plezier aan kunnen beleven.'


26 nieuwe besmettingen

WOUDENBERG Het aantal coronabesmettingen steeg afgelopen week met 26, volgens de cijfers van 7 februari jl. In totaal zijn er nu 1.062 coronabesmettingen bekend in de gemeente Woudenberg.

Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnames (tot op heden 18 geregistreerd). Ook het aantal sterfgevallen bleef gelijk (7 bekend zijnde sterfgevallen).