Agnes Blok
Agnes Blok Agnes Blok

10 jaar pannenkoekenfeest Kom & Zie

Woudenberg - Al voor het 10e jaar achter elkaar organiseert de Kom & Zie commissie een pannenkoekenfeest waarvan de opbrengst voor het Kom & Zie huis in Moldavië is. Dit in samenwerking met Pannenkoekenhuis Bergzicht.
10 jaar geleden is de Kom & Zie commissie gestart met het organiseren van een pannenkoekenfeest in Pannenkoekenhuis Bergzicht. Eind januari werd het Pannenkoekenhuis afgehuurd en konden mensen inschrijven om in 2 sessies per avond pannenkoeken te gaan eten in Pannenkoekenhuis Bergzicht.

Pannenkoekenfeest in lockdown

Dit jaar is dit jaarlijks terugkerende evenement voor de 10e keer gehouden, maar dan wel heel anders. Omdat de horeca gesloten is, heeft de commissie gezocht naar een alternatief zodat ook in dit lustrum jaar het pannenkoekenfeest door kon gaan. Ook voor Bergzicht was het erg fijn dat ze de keuken weer eens op volle toeren konden laten draaien. De pannenkoeken werden vooraf besteld, er kon gekozen worden uit 10 verschillende ingrediënten in de pannenkoeken. Als je wilde bestellen waren er per pannenkoek 2 van deze ingrediënten te kiezen en een dessert. De actie werd gehouden op donderdag 28 januari en vrijdag 29 januari. De bestelling kon afgehaald worden in verschillende tijdsblokken bij Eben Haëzer, zodat de pannenkoeken warm geserveerd konden worden bij de mensen thuis. Elk kwartier werd er een nieuwe warme voorraad aangevoerd vanaf Bergzicht. De commissie was erg verrast door de vele bestellingen die werden gedaan, dit maakte deze actie tot een enorm succes. De actie heeft bijna € 1700,00 opgebracht voor Kom & Zie.