Project- ontwikkelaar plant extra bomen aan Julianaplein

WOUDENBERG – De projectontwikkelaar van het appartementencomplex aan het Julianaplein zal extra bomen planten. Dat beloofde wethouder Pieter de Kruif tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De omwonenden van het Julianaplein waren helemaal niet blij met het plan de oude bibliotheek af te breken en op die plek 32 appartementen te bouwen. Ze vreesden parkeeroverlast en vinden het gebouw te groot. De Raad van State besloot dat de plannen door de beugel konden.

Toen vroeg de projectontwikkelaar een kapvergunning voor een aantal bomen aan. Voordat die verleend was, ging de cirkelzaag al in de bomen. ‘Illegaal,’ noemde wethouder De Kruif die actie. Hij verwachtte een boete voor deze voortijdige ingreep. Hij beloofde overleg met bezwaar makende omwonenden.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering wilde Moniek van de Graaf, fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks, weten of dat overleg al tot resultaten geleid had.

De Kruif vertelde dat de gemeente twee bezwaarschriften had ontvangen. De gemeente is met één van die mensen om de tafel gegaan.

De bezwaarmaker mocht aangeven welke bomen er terug geplaatst moesten worden. Bovendien mocht die persoon de plantplek aanwijzen. De projectontwikkelaar stemde in met dat voorstel. Daarop verdween het bezwaar van tafel.

'Binnenkort gaan we met de andere indiener in overleg. We zullen eenzelfde traject volgen. Ik reken er op dat we tot een oplossing komen,’ verklaarde De Kruif.

Van de Graaf toonde zich tevreden met dit antwoord en het proces.