Afbeelding
foto: redactie

Zorgen over provinciale wegen

WOUDENBERG – De gemeente Scherpenzeel heeft van de provincie Gelderland en Food Valley toestemming gekregen een nieuw industrieterrein te ontwikkelen: Het Zwarte Land 2. Al het verkeer zal over de N224 rijden. Dit plan zorgt voor grote zorgen bij wethouder Vlam en de Woudenbergse gemeenteraad.

Tijdens de gemeenteraad van 28 januari stelde Peter van Schaik, gemeenteraadslid van GemeenteBelangen, vragen over dit onderwerp.

De Stationsweg-Oost is al een hele drukke weg. De omwonenden hebben last van het verkeer. In de toekomst moeten vrachtwagens op bepaalde wegen tol gaan betalen, maar niet op de N224 en de N226. De verwachting is dat het aantal vrachtwagens op deze wegen dan zal gaan stijgen.

Wethouder Vlam en haar ambtenaren hebben regelmatig overleg met de provincie Utrecht om deze wegen aan te passen aan de te verwachten verkeersdrukte. Het zijn provinciale wegen, dus kan Woudenberg zelf niets veranderen aan de inrichting van deze wegen. De provincie heeft wel plannen voor aanpassing klaar liggen, maar dat kan nog wel jaren duren.

Nu heeft Scherpenzeel toestemming gekregen om een nieuw bedrijventerrein te ontwikkelen. Het Zwarte Land 2 zal maar één verkeersontsluiting krijgen: op de N224. De verkeersdrukte zal dus alleen maar groter worden.

Van Schaik wilde van de wethouder weten of ze dit probleem aanpakte. Vlam vertelde dat ze een telefoontje van haar Scherpenzeelse collega kreeg, die haar vertelde over de voorgenomen plannen, die een grote impact voor Woudenberg zullen hebben.

Vlam belde daarna met de gedeputeerde van de provincie Utrecht om te vertellen dat er nu echt maatregelen genomen moeten worden. Ook haar ambtenaren namen contact op met hun provinciale collega's. Provincie Utrecht en Woudenberg zullen met de gemeente Scherpenzeel praten over een oplossing. Ook zal de provincie Gelderland betrokken worden bij een oplossing. Er volgt een onderzoek naar de toekomst van de N224.