Lagere besmettingscijfers

WOUDENBERG – Woudenberg en haar buurgemeenten hebben deze week te maken gehad met lage besmettingscijfers voor het corona virus.

De daling in Ede en Barneveld was zelfs opzienbarend. Dat blijkt uit de coronakaart van het Parool. Ook landelijk daalt het aantal besmettingen gestaag. Het RIVM meldde maandag 4129 besmettingen. Dat is lager dan het weekgemiddelde.

Enkele weken geleden kwamen er meer dan 9000 besmettingen per dag bij. Aan het begin van de week noteerde Woudenberg nog 97 besmettingen per 100.000. Het gemiddelde per dag komt hierdoor uit tussen de 2 en 12 gevallen. Afgelopen maandag stond de teller op 15. Op zondag noteerde het RIVM nog bijna 45.

In totaal zijn er nu 1.001 coronabesmettingen bekend in de gemeente Woudenberg. Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnames. In totaal zijn er nu zeventien ziekenhuisopnames geregistreerd in de gemeente Woudenberg. Ten slotte bleef het aantal sterfgevallen gelijk. Er zijn tot vandaag in totaal zeven sterfgevallen bekend in de gemeente Woudenberg welke gerelateerd worden aan COVID-19.

In Barneveld en Ede was het aantal besmettingen vorige week torenhoog. Nu is dat gezakt naar 24,8 in Ede en 32, 3 in Barneveld. Dat is ongeveer 10 procent van vorige week.

Renswoude laat een wisselend beeld zien. Op sommige dagen is de score 0. Andere dagen noteert men 36 per 100.000. Amersfoort en Leusden schrijven ook weinig besmettingen bij. Op maandag was dat 16 per 100.000 voor Leusden en 19 voor de Keistad.