Foto: Titia van Kesteren
Foto: Titia van Kesteren

Titia van Kesteren

Mijn naam is Titia van Kesteren, 50 jaar en geboren in Amsterdam.

Voor het eerst maakte ik kennis met Woudenberg in 1992. Verschillende banen heb ik toen gehad en ik merkte dat mijn passie lag bij het verkopen van damesmode.

Mijn opleiding in Utrecht was de MTS voor mode en kleding en deze opleiding was erg gericht op de technische kant van het modevak. Denk daarbij aan patroontekenen en het maken van kleding, maar ook het maken van een eigen collectie. De kennis die ik heb opgedaan bij die opleiding komt nog dagelijks van pas in mijn werk.

De winkel CHAPLIN damesmode heb ik in 1992 overgenomen. Met mijn 22 jaar was ik een jonge onderneemster die de harten van de Woudenbergse dames wilde veroveren met mijn leuke zaak. In de jaren daarna groeide mijn zaak en zijn we verhuisd naar onze huidige plek naast de Blokker.

Het leukste aan mijn werk vind ik dat geen dag hetzelfde is. Je weet nooit wat de dag brengt en dat maakt het een uitdagend beroep. Ook vind ik het ontzettend leuk dat mijn klanten zoveel vertrouwen in mijn zaak en inmiddels ook in mijn team hebben want inmiddels doe ik het natuurlijk niet meer alleen. Erg gaaf is het om klanten met “de perfecte" set de deur uit te zien lopen.

Naast mijn werk sport ik graag en dat doe ik het liefste in de buitenlucht. Wandelen is een grote hobby, ook om even bij te kletsen met mijn man want met drie kinderen in huis zijn die momenten samen soms schaars.

'Het is erg gaaf om klanten met “de perfecte“ set de deur uit te zien lopen'

Mijn jongste zoon zit nu in de derde klas van de havo en dat gaat ondanks deze moeilijke tijd gelukkig goed.

Voor mijn dochter is het lastiger; zij werkte in de horeca. Gelukkig kan ze mij nu veel helpen in de winkel.

Mijn oudste zoon Luuk werkt sinds kort mee binnen mijn bedrijf en dat is ontzettend leuk. Zijn ideeën en inzichten zijn een goede toevoeging voor LAVIE. Zeker in deze tijd dat we een grote omschakeling maken naar de online verkoop. Hij heeft deze week onze webshop gelanceerd en dat is een mooie toevoeging in onze winkel.

In mijn vakantie ga ik graag naar de Spaanse kust. Lekker eten, mooie wandelingen maken en vooral genieten van de zon. Bij muziek denk ik toch altijd meteen aan de muziek die bij de jaren 80 en 90 hoort en dat is een brede keus aan muziekstijlen. Het is net hoe mijn pet staat waar ik naar luister.

Mijn slechte eigenschap is dat ik soms weinig geduld heb en alles ook perfect wil doen. De lat ligt hoog. Goed ben ik in het blij maken van klanten in de winkel en het samenstellen van de juiste collectie voor LAVIE.

Goede voornemens heb ik niet want ik kom ze toch nooit na. Wel zou ik heel graag eens een lange reis maken en veel van andere culturen zien. Wie weet komt dat er nog eens van.

Woudenberg heeft een bijzondere plek in mijn hart, omdat ik er al zolang werkzaam ben en veel dames met hun toen kleine kinderen in de winkel heb ontvangen en die kinderen nu alweer volwassen zijn en zelf in de winkel komen. Dat is echt heel leuk om te zien.


Het lelijkste plekje vind ik nu het kale stuk op de parkeerplaats van de AH. Het zou toch ontzettend mooi zijn als daar straks eindelijk kan worden begonnen met de bouw van het nieuwe centrumplan zodat we een gezellige dorpskern kunnen creëren.

Het mooiste plekje vind ik toch wel het Henschotermeer; je kunt er mooi wandelen en door de bossen struinen.

Ik geef het estafette stokje over aan Gea Nordennen van de sport/herenzaak tegenover mij.