De beste spelers in seizoen 2016-2017
De beste spelers in seizoen 2016-2017 / foto: v.v. Woudenberg

60 jaar v.v. Woudenberg

VOETBAL Op 17 augustus 2021 is het 60 jaar geleden dat de v.v. Woudenberg werd opgericht. Vanaf de start van het 60e levensjaar zal er elke maand op de 17e worden teruggekeken naar bijzondere mensen en gebeurtenissen die de club hebben gemaakt tot wat het nu is.

We hebben ondertussen het meeste vreemde jaar voor onze voetbalvereniging achter ons gelaten en kijken vooruit naar de maand augustus van 2021.

Op de 17e augustus bestaat onze vereniging 60 jaar en in de eerste 5 afleveringen hebben wij al een klein beetje een inkijk gegeven in de geschiedenis en de mensen van onze mooie vereniging.

Maar als een voetbalvereniging 60 jaar bestaat ontkom je er haast niet aan om ook te kijken naar de spelers en trainers die onze vereniging hebben gebracht tot de 1e klasser die het op dit moment is.

Bestaat ons eerste elftal momenteel uit allemaal in Woudenberg opgeleide spelers, in vroegere jaren was dat wel anders. Maar waren deze “buitenlanders” nu zo veel beter dan de jongens uit ons eigen dorp.

Dat bracht ons op het idee om bij het 60-jarig jubileum het ultieme Woudenbergse elftal samen te laten stellen door alle Woudenbergse voetballiefhebbers.

Om tot het beste Woudenbergse elftal te komen gaan we een aantal voetbalkenners uitnodigen om, op gepaste afstand, bij elkaar te zitten om van elke positie in het veld de volgens hen beste drie spelers te kiezen.

Woudenberg kiest de Beste Elf van 60 jaar v.v. Woudenberg

Op basis van dit voorstel kunnen de Woudenbergse voetballiefhebbers de definitieve keuze maken op basis van de meeste stemmen tellen.

Naast de 11 posities zal er, om het team compleet te maken, ook een keuze zijn voor beste trainer, beste leider, beste verzorger en beste assistent scheidsrechter.

Maar wie is nu de beste trainer. Een trainer die je kampioen maakt, de trainer die met beperkte middelen niet degradeert of de trainer die met eigen jongens herkenbaar voetbal speelt.

En welke keeper is voor Woudenberg het meest belangrijk geweest. Een keeper die jarenlang vaste keuze was van de trainer of hij die met prachtige reflexen de meest onmogelijke ballen tegenhield.

Is de verdediger die alle spitsen tot wanhoop dreef de beste of komt de verdediger die ook in aanvallende opzicht zijn stempel om het spel van ons 1e drukte in de beste elf van Woudenberg.

Maar ook over de assistent scheidsrechter kan lang worden gediscussieerd. Is deze Woudenberger de man die punten pakte om op beslissende momenten de vlag de lucht in te steken of is het de “grens” die naast het vlaggen ook een sociale functie in het team had en de spelers door lastige periodes heen hielp.

Natuurlijk zullen er ook eenvoudige keuze gemaakt worden. Onbetwiste spelers op hun positie die de v.v. Woudenberg op de kaart hebben gebracht en onlosmakelijk aan onze club zijn verbonden.

Natuurlijk denken we daarbij gelijk aan Erik Willaarts; zijn debuut bij FC Utrecht bracht, toenmalig 4e klasser, v.v. Woudenberg op de Nederlandse voetbalkaart. Maar is de keuze voor Erik in de beste elf van Woudenberg ook een eenvoudig ABC-tje of doen we daar andere spitsen dan te kort.

Omdat het om spelers gaat die in het eerste van Woudenberg hebben gespeeld zal een speler in ieder geval ontbreken in de beste 11, ondanks dat hij twee interlands voor het Nederlands elftal heeft gespeeld en zijn actieve voetbalcarrière in Woudenberg is begonnen.

De beste elf van Co Ravenhorst in 2001

Tijdens het jubileumjaar in 2001 werd aan Co Ravenhorst gevraagd naar zijn beste Woudenbergse elftal. Zijn team bestond uit: op doel: Gerrit Morren, achter vrnl: Ronald Kranendonk, Jan Hendikse, Jan van de Haar en Lou Veldink.

Op het middenveld Cees Hendrikse, Gabri Sturkenboom en Leo Kranendonk. Co zijn aanvalslinie bestond uit Casper van Leeuwen, Erik Willaarts en John Brouwers. De trainer van dit elftal Meneer van Flier.

Komen deze namen twintig jaar later weer terug in het ultieme Woudenbergse elftal of nemen nieuwe namen de plaats in van deze illustere namen.

In de loop van het eerste half jaar zal de definitieve selectie van de spelers per positie worden bepaald. Aan de Woudenbergers is dan gelegenheid om de definitieve keuze voor de beste speler op zijn positie te bepalen. Samen komen we dan tot het beste elftal van v.v. Woudenberg.

Hoe mooi zou het zijn als we bij ons 60 jarig jubileum de selectie dan bij elkaar hebben om samen met hen terug te kijken op hun actieve tijd bij de vereniging.

Welke spelers van dit team zien we terug in de beste 11