Marco Rommers
Marco Rommers

Marco Rommers

Geboren:

26 april 1968

Woonplaats:

Woudenberg

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen:

Verliefd op een Limburgse en één zoon van bijna 21

Hobby’s:

Wandelen

Geloofsovertuiging:

Niet practicerend

Opleiding:

LTS, MHS, HHS

Huidig beroep:

Ondernemer Proathuus Barom

Wat vind je leuk aan dit werk:

Horeca is mijn Passie

Verder actief:

Weinig tijd

In je vrije tijd:

Wandelen/natuur

Favoriete club:

Geen

Favoriete krant:

AD

Favoriete CD/muziek:

Sting

Favoriete sport:

Kijk ik graag naar

Politieke voorkeur:

VVD

Favoriete vakantieadres:

Woudenberg

Slecht in:

Luisteren

Goed in:

Genieten

Hekel aan:

Mensen die zeggen wat ik moet doen

Spijt van en over willen doen:

Geen

Goede voornemens:

Inzetten voor ons dorp

Wat zou je nog eens willen doen:

Van het gemeentehuis een 5 sterren Hotel maken

Wat vind je van Woudenberg:

Een mooi en fijn dorp zeer gemoedelijk ook

Lelijkste plekje van Woudenberg:

Het pand naast de wereld winkel in de Dorpsstraat

Mooiste plekje van Woudenberg:

Te veel om op te noemen maar zeker de Treek

Estafettestokje gaat naar:

Gea de Ruig - Daatselaar tabak specialist

Omdat:

Al decennia een begrip in ons dorp is

COLUMN

Een nieuw begin

‘Jaarwisseling anders dan anders’, stond op de voorpagina van de laatste Letop Woudenberg van 2020. En inderdaad de jaarwisseling was anders dan anders. Veel minder vuurwerk dan andere jaren, minder mensen op straat en rond 24.00u hoorden we de klok van de Grote Kerk luiden. Helaas waren er toch weer wat (kleine) incidenten. Maar er was ook het oude vertrouwde, zoals de geur van oliebollen en appelflappen. De verschillende kerkengenootschappen hielden (streamden) een moment van bezinning in de vorm van een oudejaarsdienst. In veel huiskamers werd er naar een oudejaarsconference gekeken, werd er gezellig een spel gedaan of bijgepraat en of teruggekeken op het afgelopen jaar. Zo verstreken de laatste uren van 2020 én langzaam maar zeker rolden we 2021 in.

Inmiddels is 2021 alweer een paar dagen oud, een nieuw jaar met vele lege bladzijden. Bij het draaiend rad zouden ze zeggen: "nieuwe ronde, nieuwe kansen." In principe klopt dat natuurlijk ook wel. We beginnen, op alle fronten, aan een nieuw jaar en kunnen de lege bladzijden van 2021 één voor één invullen. Echter voor velen is het nieuwe jaar meer dan andere jaren met veel vraagtekens omgeven. De corona epidemie zorgt nog steeds voor veel onzekerheid bij jong en oud. ‘Wanneer krijgen we onze vrijheid, het oude normaal, terug…?', is een vraag die ik veel hoor. Velen maken zich zorgen om het voortbestaan van hun bedrijf, baan, het halen van de opleiding en of examen. In ziekenhuizen en zorginstellingen zijn er zorgen rondom capaciteit en de vraag houden we ons staande. Zorgen en problemen genoeg zo aan het begin van het nieuwe jaar.

Aan de andere kant zie ik ook mensen die niet zozeer in problemen en zorgen denken, maar in uitdagingen en kansen. Er komt ook veel creativiteit naar boven. Zonder de zorgen en problemen te bagatelliseren zit voor mij juist daarin de uitdaging. Een bekend bijbelverhaal daagt mij daartoe elke keer weer uit. Het is het verhaal van Abraham. In een uiterst problematische en complexe omgeving ontdekt hij, in de vele stemmen die op hem afkomen, een STEM die hem op de weg zet naar een nieuwe toekomst. Een nieuw begin vol kansen en uitdagingen….

Ds Marten-Jan Kooistra