Ravage op de Nieuwe Poort
Ravage op de Nieuwe Poort / foto: Betting Kroese

Rustige jaarwisseling?

WOUDENBERG Voor de bewoners op de Nieuwe Poort is de jaarwisseling bepaald niet rustig verlopen.

Door het vuurwerkverbod was de verwachting dat de overlast in vergelijking met andere jaren wel mee zou vallen. Niets bleek minder waar.

Het begon betrekkelijk rustig met siervuurwerk. Gaandeweg was er een grote toeloop op het Poortplein en werd rondom het gebouw veel knalvuurwerk afgestoken.

Op de rotonde tegenover het gemeentehuis stonden enkele politiewagens om de ongeregeldheden niet te laten escaleren. Rond 01.15 uur belandde een vuurwerkbom op het terras van een familie, die op de derde etage woont. Door de ontploffing sprongen er twee grote ramen aan de zuidzijde van de woning, tegenover het gemeentehuis. Volgens ooggetuigen was een groepje jongens, die bij het gemeentehuis vuurwerk afstaken, hiervoor verantwoordelijk.

Toen de familie van de eerste schrik bekomen was kon de schade worden opgemaakt. Behalve glasschade werd een bloembak vernield en was de tuinaarde in een wolk neergedaald met als gevolg dat alles onder de zwarte aarde zat. Het was een flinke ravage.

Ook bij een andere bewoner ontstond vuurwerkschade en werd een winkelruit in het pand van v/h Shoeby ingetrapt. Rondom De Nieuwe Poort bleef het 's nachts lang onrustig en kwam ook de M.E. nog in actie.

Door Betting Kroese

Schade aan woningen op de Nieuwe Poort