Waarom 2021 voor Woudenberg een beter jaar wordt......

We kennen de coronaregels en weten welke gevolgen het niet naleven hiervan kan hebben.

De gemeente Woudenberg heeft hulp gezocht bij de provincie omdat het huishoudboekje voor de komende jaren niet op orde te krijgen is (waar zij zelf niets aan kan doen). En van hulp vragen is nog nooit iemand slechter geworden.

Wanneer we onze lokale ondernemers blijven ondersteunen, zullen ook zij deze tijd kunnen overleven. En behouden u en ik onze baan.

We hebben afgelopen jaar geleerd hoe belangrijk het is om naar onze naasten om te kijken. En dat zijn niet alleen de ouderen.

Een alleenstaande uitnodigen aan je tafel kost bijna niets, maar levert heel veel op.

Als je kunt bedenken zelf nu 18 jaar te zijn, zou dat begrip kunnen opleveren voor onze jeugd die het nu erg lastig heeft.

En als je nu behoort tot de jeugd; bedenk even dat een ieder die door corona overlijdt, iemands vader, moeder, opa of oma is. Het kan de jouwe zijn. Dus houd je aan de regels.

Ruzie maken doen we gauw en vaak om niets. Hopelijk zoeken we vanaf nu respectvol het compromis en laten we de ruzie achterwege.

En of we dan volgend jaar om deze tijd kunnen zeggen dat 2021 een veel beter jaar was, hangt af of u, jij en ik bereid waren begripvol te zijn voor onze mede inwoners in Woudenberg, eerst aan een ander te denken en dan pas aan ons zelf. En tenslotte of we tijd wilden vrijmaken om bij te dragen aan een betere Woudenbergse leefomgeving voor een ieder.

Arno van Dijk