Patrick Kolfschoten (JUMBO)
Patrick Kolfschoten (JUMBO)

Patrick Kolfschoten (JUMBO): "2020 is een heel, heel gek jaar"

Voor Patrick Kolfschoten, eigenaar van Jumbo ’t Schilt, was 2020 desgevraagd een ‘heel, heel gek jaar’.

Er werd geknabbeld aan wat voorheen de normaalste zaken van de wereld waren, zoals op vakantie gaan, een biertje drinken met vrienden of gezellig om de tafel gaan met familie.

Niks kon gewoon meer en sociaal gezien raakt hem dat. Maar voor de ondernemer betekent corona juist extra wind in de zeilen, vervolgt hij.

“Doordat cafés en restaurants dicht moesten, ging die omzet naar supermarkten. Voor ons een kans, hoewel het de horeca natuurlijk hard heeft geraakt.”

Naast kansen, hingen er ook voor Patrick dreigingen boven de markt. “Door de uiterst onzekere omstandigheden wisten we nooit zeker of we iedereen in dienst konden houden. Daarnaast moesten we allerlei veiligheidsmaatregelen nemen en bekostigen.

Die extra verdiende euro’s hebben we dus grotendeels alweer geïnvesteerd. Alles bij elkaar maakte 2020 tot een heel intensief jaar.”

Hoe kijkt hij naar het nieuwe jaar? “Ik zet in principe gewoon weer in op groei. Zeker het eerste half jaar verwacht ik dat corona nog veel impact in de markt blijft houden, wat positief op onze omzetcijfers zal uitwerken.

Pas vanaf de zomer verwacht ik dat we allerlei beperkingen weer meer kunnen loslaten.

Wat ik zeker weet is dat ik wil investeren in verdere modernisering van onze winkel. Ik kijk daarom door een positieve bril naar 2021.”