Weerman Dick Scheer
Weerman Dick Scheer

Het weer met Dick Scheer

Met de Kerstdagen blijft het droog en is het aan de frisse kant.

Ook Kerst 2020 gaat sneeuwloos verlopen. We denken dat sneeuw met Kerst eigenlijk zo hoort; vooral als we op de kerstkaarten de mooie sneeuwplaatjes zien. De laatste keer dat er in Woudenberg sneeuw van betekenis lag, was in 2010. Toen lag er een sneeuwdek van 13 cm op beide Kerstdagen. Daarvoor was het 1998-1999 dat er iets sneeuw lag, maar dat was niet de moeite waard.

De aanloop naar de Kerst verloopt deze week vrij zacht en nat. Zo viel er ook vandaag weer regen van betekenis en liep de temperatuur op naar 13 graden.

Donderdag draait de wind naar het noorden en komen we in aanmerkelijk minder zachte lucht terecht. Er valt neerslag in de vorm van regen, hagel en een vlok natte sneeuw. Met een vrij krachtige noordenwind wordt het 7 graden. Vrijdag, eerste Kerstdag, blijft het droog. Er is dan een afwisseling van wolken en zon. Met een stevige noordwestenwind zal het fris aanvoelen en wordt het een graad of 5. Zaterdag, tweede Kerstdag, blijft het tot de avond droog. Overdag is het bewolkt en zullen we de zon nauwelijks zien. Het wordt met een vrij krachtige zuidwestenwind 8 graden. Zondag blijft het bewolkt en valt er van tijd tot tot tijd serieus regen. Ook dan staat er een vrij krachtige zuidwestenwind en wordt het wederom 8 graden.

Ook in de laatste week van het jaar blijven we onder invloed van lagedrukgebieden. De neerslagkansen zijn groot en soms valt er ook hagel en natte sneeuw. ’s Nachts kan het een graadje vriezen en overdag wordt het zo 5 graden.

Ik wens u een Goede Kerstdagen en

tot WEER, Dick Scheer.

Weerstation Woudenberg