Kerkklok luid het jaar uit
Kerkklok luid het jaar uit / foto: redactie

Kerkklok luidt het jaar uit

WOUDENBERG – De kerkklok zal het laatste kwartier van 31 december luiden. Op deze manier wordt het jaar uitgeluid.

Henk-Jan Molenaar, fractievoorzitter van de SGP, en Michel Hardeman, fractievoorzitter van het CDA, hebben dit verzoek bij het college van burgemeester en wethouders ingediend.

‘Er mag dit jaar veel niet vanwege de corona. Dit is een teken van bemoediging en troost’, zei Molenaar in de gemeenteraad. Het plan is een initiatief van plaatselijke CDA-afdelingen gesteund door de Twee Kamer fractie van het CDA.

Burgemeester Cnossen antwoordde tijdens de gemeenteraadsvergadering dat ze eerst heeft uitgezocht of de klok geluid mocht worden. Hoewel er een regel is dat men geen geluidsoverlast mag maken, is het toegestaan om de klok te luiden.

‘Ik heb overleg gehad met de fractievoorzitters in de raad. Ik wilde weten of er draagvlak voor dit voorstel was’, legde Cnossen uit. De fractievoorzitters reageerden positief en hadden een goed gevoel bij het plan.

De gemeente gaat uitgebreid communiceren dat de klok geluid zal worden. ‘Als je van niets weet, kun je schrikken als je ineens de klok hoort', aldus de burgemeester. ‘Niet iedereen volgt de gemeenteraad, dus niet iedereen is op de hoogte.' Heel Woudenberg wordt de hoogte gesteld. ‘Die klok is van ons. Dit is voor heel Woudenberg', aldus Cnossen.