Afvalkalender 2021

WOUDENBERG Ook in 2021 komt ROVA weer langs in Woudenberg om uw containers voor afval en grondstoffen te legen. De inzameldagen voor 2021 zijn inmiddels bekend. U vindt de inzameldagen voor uw adres in de ROVA-app of op www.rova.nl/inzamelkalender.

Standaard worden geen papieren inzamelkalenders verzonden. Als u toch een papieren inzamelkalender wilt ontvangen kunt u dit aanvragen bij het ROVA-Klantcontactcentrum (038) 427 37 77. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

ROVA-app

Heeft u een smartphone of tablet? Dan kunt u de ROVA-app gratis downloaden in de App Store en in de Google Play Store. Met de ROVA-app heeft u altijd alle informatie over de inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. Daarnaast kunt u in de app een herinnering instellen, zodat u bijvoorbeeld de avond voor de inzameldag een berichtje op uw telefoon krijgt.


Gewijzigde afvalinzameling op Nieuwjaarsdag

WOUDENBERG Op nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari 2021) zamelt ROVA geen afval en grondstoffen in. De containers worden op een andere dag geleegd. De afvalinzameling van vrijdag 1 januari vindt plaats op zaterdag 2 januari.


Woudenberger verliest rechtszaak over welstand

WOUDENBERG – De familie Pater mag geen bedrijfshal met een puntdak bouwen op hun terrein.

De familie verloor maandag een rechtszaak tegen de gemeente. De bestuursrechter oordeelde dat de gemeente het advies van de welstandscommissie mag overnemen. De familie vroeg een vergunning voor een bedrijfshal en een uitrit aan de Parallelweg. De welstandscommissie van de gemeente keurde de aanvraag af. De commissie vindt alleen platte daken geschikt in dat gebied. De familie wilde een puntdak. Volgens de familie deugde er niets van dit welstandsadvies. Welstand zou steeds andere eisen hebben gesteld. De rechtbank oordeelt dat vanaf het begin duidelijk was wat de welstandscommissie verlangde van de aanvragers.