Weerman
Weerman Dick Scheer

Het weer met Dick Scheer

"Het blijft voorlopig anti winters"

Bij deze wil ik eerst mijn excuses aanbieden, want de verwachtingen die vorig week in deze krant stonden, waren bestemd voor een ander dagblad. Het weerbericht wat ik voor deze krant maak is met behulp van de weerprognose van een week vooruit.

Oké, nu gaan we al een beetje richting de Kerstdagen kijken. We hebben gezien en gevoeld dat de eerste helft van deze maand met 3.8 graden iets kouder is verlopen dan normaal. Van de 15 dagen waren er 8 zonloos en de zon scheen alles bij elkaar net aan 10 uur. Ik verwacht in de tweede helft van deze maand dat de maximumtemperaturen te hoog gaan uitkomen, want depressies ten westen van Britse Eilanden zorgen er voor dat met een zuidelijke stroming steeds zachte en vochtige lucht vanuit de tropen naar ons toe wordt gevoerd. Ook vandaag kwam de maximumtemperatuur 10 graden uit. Er was veel bewolking met een enkele opklaring.

Donderdag is er vrij veel wind en voelt het herfstachtig aan. In de nacht en vroege ochtend valt er regen, maar verder op de dag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Misschien zien we nog even de zon schijnen en loopt de temperatuur op naar 11 graden.Vrijdag en zaterdag valt er op beide dagen een klein beetje regen. Verder schijnt de zon zo nu en dan tijdens opklaringen. Met een stevige zuidenwind weet het kwik op te lopen naar 11-12 graden. Zo zien we en voelen we in de nieuwe week ook geen verandering in het huidige weerbeeld. De wind blijft steeds uit het zuid/ zuidwesten komen en dan blijft het zacht. Opklaringen wisselen af met wolken, maar ook valt er bij tijden iets regen. De temperatuur ligt eerst overdag op zo'n 10 graden, later in de week op zo'n 6 graden.

Tot WEER, Dick Scheer

Weerstation Woudenberg