Gevaarlijke situaties op smalle straat
Gevaarlijke situaties op smalle straat / foto: van der Linden

Ingezonden: "Wij zijn klaar met a-sociaal rijgedrag”

WOUDENBERG De bewoners van de Rembrandtlaan zijn klaar met het asociaal rijgedrag.

Na jaren van ergernis, frustratie en woede, maar vooral angst zijn de bewoners van de Rembrandtlaan nu unaniem van mening dat aan het race-gedrag een einde moet komen.

En zoals het hoort, wordt dan de gemeente ingeschakeld om een oplossing te vinden. Wij als bewoners willen niet wachten tot er huisdieren worden doodgereden zoals in het Zeeland of, nog veel erger, dat kinderen het slachtoffer worden van het asociale rijgedrag van autobestuurders.

Zij, die zo nodig denken snel thuis te moeten zijn dan wel de Rembrandtlaan als sluiproute gebruiken om een drukke rondweg te omzeilen, zouden het gezonde verstand moeten gebruiken, zeker in een woonwijk met een 30 km-zone. Echter, zoals op meerdere plaatsen, is dit van sommige autorijders teveel gevraagd. Juist op een gedeelte waar auto's staan geparkeerd en tevens veel kleine kinderen spelen, houd je soms je hart vast.

Daarom heeft ondergetekende het initiatief genomen om de gemeente te bewegen om hiertegen op te treden en een oplossing te bedenken. Wellicht in samenspraak met de bewoners. “Ik ben op één zaterdag alle huizen langs gegaan ca. 85) waarvan er op 25 adressen die dag niemand thuis was.

Echter niet getreurd, van alle overige bewoners heeft IEDEREEN spontaan zijn/haar handtekening gezet.

Resultaat is dan ook 61 handtekeningen welke inmiddels, met uitleg en situatieschets van de gevaarlijke punten, maandag j.l. door mij zijn aangeboden aan wethouder mevr. Anita Vlam en dhr. van den Hoven.

Een duidelijker bewijs dat wij als bewoners van mening zijn dat de Rembrandtlaan vaak als racebaan wordt gebruikt en daardoor gevaarlijk is, bestaat er eigenlijk niet.

Tijd om hier verandering in te brengen !!! Wel heeft een enkele inwoner aangegeven niet direct nog meer verkeersdrempels te willen, gezien het dan constant afremmen en weer optrekken.

Ook heeft een enkeling zijn/haar twijfels uitgesproken “of er wel iets aan gedaan wordt door de gemeente”.

Hier geldt echter het credo: "als je iets gewijzigd wilt hebben, zul je daartoe het initiatief moeten nemen”.

Welnu, dit hebben de bewoners van de Rembrandtlaan gedaan en we wachten in spanning doch hopelijk niet te lang, af wat er gaat gebeuren. Ik zal persoonlijk hiertoe bij de gemeente de druk op de ketel houden.

Door: Peter van der Linden.

Er wordt te hard gereden op de Rembrandtlaan