Afbeelding
Foto: redactie

Ruzie tussen de gemeenten over belastingen gaat door

WOUDENBERG –Woudenberg en Scherpenzeel hebben nog een meningsverschil over de schuldvraag voor de extra kosten van belastingen in dit jaar. Ongeveer 270 Woudenbergse gezinnen krijgen binnenkort een deurwaarder op de stoep omdat ze hun belastingen niet hebben betaald.

Jan Bessembinders, gemeenteraadslid van het CDA, maakt zich zorgen over inning van de gemeentelijke belastingen in het dorp. De gemeente Scherpenzeel deed dat dit jaar voor Woudenberg. Het is duidelijk dat er iets niet goed is gegaan.

Beschuldigende vinger

Het college van burgemeester en wethouders in Woudenberg wijst met de beschuldigende vinger naar de gemeente Scherpenzeel. Dat college is zich van geen kwaad bewust en vindt dat de schuld bij hun Woudenbergse collega’s ligt. In een overleg zouden de Woudenbergse wethouder toezeggingen hebben gedaan.

Jan Bessembinders stelde vragen over deze patstelling. Hij wil weten wie de ontvlechtingskosten gaat betalen. Het Woudenbergse college laat weten dat er een bestuurlijke/juridisch overleg is en dat er een bestuurlijk/juridische procedure loopt. De inhoud van deze procedure is vertrouwelijk.

Verschil van mening

Het is dus wel duidelijk dat de colleges van burgemeesters en wethouders van Woudenberg en Scherpenzeel op dit onderwerp van mening verschillen. De gemeenteraad wordt regelmatig bijgepraat over dit proces. Volgens wethouder Vlam is alles in gereedheid zodat Veenendaal de inning per 1 januari 2021 over kan nemen.

De gemeente Woudenberg wil binnenkort een deurwaarder inzetten om belastingen te innen. Ongeveer 270 gezinnen krijgen bezoek.

Jan Bessembinders stelde daar tijdens de commissievergadering vragen over. Hij vond dit aantal blijkbaar aan de hoge kant. Hij wilde weten of de gemeente niet te snel naar dit middel grijpt.

Onlangs gaf wethouder Vlam toe dat Woudenbergers een aanmaning gekregen hebben om belastingen te betalen. Deze burgers hadden de rekening nooit ontvangen. De brieven waren wel op de post gedaan door de gemeente maar ze zijn nooit bezorgd.

De gemeente onderzoekt nog waar die aanslagen gebleven zijn. De wethouder verklaarde het te betreuren dat mensen een aanmaning kregen, terwijl ze de originele rekeningen nooit hebben ontvangen.