Het team van Garage de Jonge Van Dijk
Het team van Garage de Jonge Van Dijk De Jonge van Dijk

Van jongensdroom naar een echte ondernemer

WOUDENBERG Al heel wat jaren zit Garage de jonge Van Dijk op de vertrouwde plek in het dorp van Woudenberg.

Nadat er tussentijds een andere eigenaar is geweest, is 5,5 jaar geleden de leiding overgedragen aan de jonge van Dijk. Zij heeft samen met het bestaande team de garage gebracht tot hoe het er nu vandaag bij staat, op de vertrouwde plek, maar met een fris aangezicht.

Omdat Anjo het belangrijk vindt dat de garage blijft bestaan en in vertrouwde handen blijft heeft zij besloten te stoppen en de leiding over te dragen aan een voor de klanten vertrouwd gezicht.

In januari 2021 zal namelijk Sander Leenheer de nieuwe eigenaar worden. Hij heeft nog de kneepjes van het vak van ‘de oude’ Jan van Dijk geleerd. Tijdens zijn opleiding tot automonteur kwam Sander in dienst bij de garage. Dat beviel hem zo goed dat hij er 30 jaar later nog steeds werkt en met veel plezier.

Ook na werktijd is Sander (bijna) altijd aan het sleutelen. Zowel hij als zijn zoons doen aan motorcross en er wordt bij de familie Leenheer dus heel wat tijd besteed aan het optimaal laten rijden van gemotoriseerde voertuigen.

Voor Sander is het een logische stap, een stap die hij al jaren geleden had willen zetten, maar het toen helaas nog geen mogelijkheid was. Nu komt alsnog zijn jongensdroom uit en wordt hij zelfstandig ondernemer.

Sander vertelt met een enthousiast gezicht dat hij er altijd alles aan heeft gedaan om zijn klanten weer vlot op weg te helpen, maar ook dat zaken naast het sleutelen in de loop der jaren voor hem niet vreemd zijn gebleven. Natuurlijk zullen er uitdagingen zijn, maar dat hoort bij het ondernemerschap. De naam van de garage zal de vertrouwde naam 'Garage de jonge Van Dijk' blijven en verder zullen er in de loop der tijd wel wat dingen veranderen, maar de service, de vriendelijkheid en de vertrouwde gezichten van het team zullen in ieder geval blijven zoals het is. Voor Anjo breekt er een nieuwe tijd aan, maar zij is dankbaar dat zij het kan overdragen aan Sander en heeft daarin alle vertrouwen dat de klanten geholpen worden op die manier waar zowel haar vader als zij al die jaren voor hebben gestaan.