Tanja, Klaartje en Irene
Tanja, Klaartje en Irene / foto: Denise de Ridder

Drietal neemt na 10 jaar bestuur met gerust hart afscheid bij Longa

Gymnastiek Nog 1 vergadering in december en dan nemen Tanja, Klaartje en Irene op 31 december afscheid van "hun" gymnastiekvereniging Longa na 10 jaar in het bestuur te hebben gezeten.

Er is in de afgelopen 10 jaar veel veranderd. In 2010 gebeurde alles nog op papier, vergaderingen vonden alleen fysiek plaats en voor verder overleg werd er veelvuldig gebeld met elkaar. Dat is nu wel anders.

De vereniging is tegenwoordig volledig gedigitaliseerd, waarbij er onder andere gewerkt wordt met appgroepen. Hierdoor is communicatie niet alleen praktischer, maar ook veel sneller. Ook naar de leden toe.

En dat de vereniging beschikt over trouwe leden, blijkt wel uit het feit dat er al jaren 350 tot 400 leden zijn. Waarvan er zelfs iemand bij is die al 67 jaar lid is. Dat je zo lang lid kunt zijn, komt mede doordat de dames ervoor gezorgd hebben dat het aanbod vanuit de vereniging behoorlijk verbreed is. Elke leeftijdscategorie kan bij de Longa terecht.

Hoogtepunt

Eensgezind noemen de dames het 85 jarig jubileum in 2016 als HET hoogtepunt in de afgelopen 10 jaar. Een jubileum wat groots gevierd is met een spectaculaire show in de Camp.

Maar ook de jaarlijkse clubkampioenschappen bij de Longa zijn een waar hoogtepunt. Ruim 200 turners en turnsters die voor afgeladen tribunes hun uiterste best doen om in de prijzen te vallen. En net voordat de prijzen dan uitgereikt worden, is er nog een spectaculaire show door de springroep waarbij er over een auto gesprongen wordt.

Dieptepunt

Echte dieptepunten zijn er niet te noemen. Al zijn de dames het er over eens dat de ambitie om in Woudenberg een echte turnhal te realiseren (nog) niet is gelukt. Maar sommige dingen vragen nu eenmaal veel geduld en wellicht dat een volgend bestuur deze ambitie voort kan zetten en uiteindelijk gerealiseerd kan krijgen.

Over elkaar

Door de afgelopen 10 jaar intensief te hebben samengewerkt, zijn de dames vooral ook vriendinnen geworden. Een van hen zegt hierover; inmiddels zijn het meer vriendinnen geworden, dan personen waar je toevallig een bestuur mee vormt. Zonder hier het belang van de vereniging mee te kort te doen. De kop koffie in januari die ongetwijfeld gaat plaatsvinden, zal best raar zijn als hierbij geen Longa-zaken meer besproken hoeven te worden.

Wens voor de leden

In de eerste plaats dat iedereen in goede gezondheid snel maar weer mag sporten. Maar ook dat, als de vereniging aanklopt om hulp, een ieder zijn of haar verantwoordelijkheid zal pakken. Vele handen maken licht werk om samen de vereniging Longa, waar we trots op mogen zijn, in stand te houden.

Nieuwe bestuur

Dat de drie dames nu met een gerust hart de vereniging qua bestuursactiviteiten verlaten, komt vooral door de mensen die bereid zijn gevonden om hun taken te gaan overnemen. Hen willen ze vooral meegeven ervoor te waken dat je passie blijft houden voor de vereniging. Waarbij het ook belangrijk is op tijd rust en afstand te nemen. Alleen zo is het in hun ogen mogelijk om de vereniging een onmisbaar element te laten blijven zijn in de Woudenbergse samenleving.