Afbeelding
foto: Pixabay

Home-Start vrijwilliger vertelt

Woudenberg - Alle Home-Start ondersteuning is weer op gang gekomen door de vrijwilligers, natuurlijk wel op maat en met de nodige onderlinge afstand. En vrijwilligers hebben vooraf goed contact met de gezinnen of ze gezond zijn en of de afspraak elke week door kan gaan.

Greet is al 7 jaar met plezier vrijwilliger bij Home-Start Woudenberg. Zij vertelt: ‘’Mijn kinderen waren bijna allemaal de deur uit. Hierdoor had ik wat tijd over. Toen las ik in De Woudenberger over Home-Start en het sprak mij meteen aan om een gezin twee uur per week te helpen. Ik heb door mijn eigen opvoedervaring ook wel wat om te delen. Wat ik heel mooi vind is dat je een vertrouwensband krijgt en daardoor veel kan delen. Ik vind het vooral fijn om 1-op-1 gesprekken te hebben. Het is enorm afwisselend wat ik samen met het gezin onderneem. Afhankelijk van de vraag van het gezin tast ik in het begin de behoeftes af. Ik luister heel veel terwijl wij gezellig koffiedrinken. Wij gaan geregeld wandelen, naar de kinderboerderij, speeltuin of naar de kringloopwinkel toe. Tijdens Corona hebben we bellend en append contact gehad en erna buiten wandelend op afstand.‘’
Iets voor jou om een gezin te ondersteunen? Je bent welkom bij Home-Start van Humanitas. Mail naar d.vanadrichem@humanitas.nl en je wordt warm welkom geheten.