Weerman Dick Scheer
Weerman Dick Scheer

Het weer met Dick Scheer


Vandaag best wel veel regen, vanaf dinsdag frisser.

Even bij (WEER)praten:

Pakjesavond verliep dit jaar droog en fris. Eigenlijk kon het WEER dit jaar geen spelbreker zijn, want Sinterklaas deed zijn bezoeken het meest digitaal. De temperaturen liepen terug naar een paar graden onder nul; overdag werd het zo'n 2-3 graden.

De verwachtingen voor de komende 24 uur zijn: Het is vandaag overwegend bewolkt en er valt regen van betekenis. De weerkaarten berekenen voor onze omgeving zo'n 10 mm. De middagtemperatuur loop op naar 4 graden. De wind komt uit het zuidwesten en is eerst matig, maar neemt toe naar vrij krachtig. Vanavond wordt het droog en bij opklaringen is de kans groot dat er nevel en/of mist ontstaat. Vannacht gaat het licht vriezen en zo kunnen natte plekken spiegelglad worden. Morgen begint de dag met nevel en/of mist. Het is wel droog en misschien zien we in de middag de zon nog even schijnen. Bij een matige oostenwind wordt het 4 graden.

De verwachtingen voor de rest van deze week zijn: De woensdag en donderdag gaan bewolkt en grijs verlopen. Nevel en/of mist zijn vooral in de nacht en ochtend hardnekkig. Van de zon zullen nauwelijks iets zien. ’s Nachts vriest het een paar graden en overdag wordt het zo 3-4 graden. Vrijdag en zaterdag gaan fronten van een depressie op de Atlantische oceaan er voor zorgen dat we neerslag krijgen met een licht winters tintje. Dit in de vorm van regen die vermengd kan zijn met natte sneeuw. ’s Nacht vriest het licht en overdag loopt de temperatuur op naar 3-4 graden.

De weerspreuk van de dag: “December is de koning van de winter”.

Tot WEER, Dick Scheer

Weerstation Woudenberg