Burgemeester Cnossen
Burgemeester Cnossen / foto's: Hannie van de Veen

Sfeervolle volkskerstzang

Woudenberg - Traditioneel is de volkskerstzang op kerstavond in de Camp. Helaas is alles anders dit jaar, zo ook dit jaarlijkse evenement voor alle Woudenbergers. Maar de werkgroep die deze volkskerstzang organiseert, heeft hiervoor een mooie creatieve oplossing gevonden, de online volkskerstzang via de livestream.

Spoor van licht

Onder het thema ’Spoor van licht’, wordt er een programma neergezet met de algemeen bekende kerstliederen, die de kijker mee kan zingen. Dit allemaal onder begeleiding van een muziekgroep met piano, gitaar en panfluit. Linda de Kruif en Evita van Veldhuizen zullen de kerstliederen zingen. Een kleine kopergroep van Harmoniegezelschap ’Fidelio’ zal een bijdrage leveren aan het verrassend muzikale en instrumentale programma.

Kerstprogramma van en voor Woudenbergers

Een professioneel opname team zal deze volkskerstzang filmen. Vanuit een sfeervol verlichte Dorpskerk en buitenomgeving zullen er opnames gemaakt worden. Ook op andere plaatsen in het dorp, buiten in een park en andere mooie Woudenbergse plekjes, zal het kerstprogramma gefilmd worden. Het wordt een volkskerstzang waarbij het Woudenbergse volk mee zal doen, mensen die kerkelijk en sociaal betrokken zijn zullen een bijdrage leveren. Er zullen mensen zijn die een wens laten horen en mensen die bemoedigingen uitspreken voor hen die het moeilijk hebben in deze tijd, omdat ze ziek of eenzaam zijn. Het doel van deze online Volkskerstzang is dan ook zorg voor elkaar en zorg voor hen die in deze tijd extra hulp nodig hebben.

Meerwaarde van het kerstfeest

dit jaar online volkskerstzang via de livestream

Door het hele programma zal de meerwaarde van het kerstfeest aan het licht komen. Dit komt tot uiting in de liederen, in de gelezen en gesproken woorden. Het kerstevangelie zal traditiegetrouw gelezen worden door burgemeester T. Cnossen. Verder zullen verschillende bekende Woudenbergers hun bijdrage leveren aan het programma omdat zij op verschillende manieren maatschappelijk betrokken zijn bij Woudenberg. Zo zal er een ’Spoor van licht’ door Woudenberg gaan.

Uitnodiging voor Woudenbergers

In de weken voorafgaand aan deze kerstavond zal er in heel Woudenberg een kerstgroet uitgedeeld worden waarop deze volkskerstzang wordt aangekondigd. De livestream van deze volkskerstzang is donderdag 24 december vanaf 20:00 te volgen op YouTube: de livestream van de Hervormde Gemeente Woudenberg. Voor alle Woudenbergers een hartelijke uitnodiging om deze volkskerstzang met elkaar mee te beleven en zo met elkaar verbonden het kerstfeest te vieren.

Ook tijdens de kerstdagen zijn er in de verschillende kerken in Woudenberg kerkdiensten te volgen waar het kerstfeest gevierd zal worden.

Afbeelding