Veiligheidsprobleem op de Stenen Brug
Veiligheidsprobleem op de Stenen Brug /Foto:Arris Hardeman

Ingezonden: "Let Op!!! – Woonerf de Stenen Brug

WOUDENBERG Een al vele jaren voortslepend veiligheidsprobleem is nog altijd niet opgelost.

Aan het einde van de Stenen Brug is een doodlopend woonerf. Daarop aansluitend is een voetpad naar de Henschoterlaan. Het is in meerdere opzichten een onveilige en onoverzichtelijke situatie. Doorgaand verkeer dient rechtsaf te slaan komende vanaf de Bongerd.

Vanaf de Henschoterlaan mogen uitsluitend voetgangers, rolstoelgebruikers, mensen met een rollator, kinder- of wandelwagen gebruik maken van de doorgang. De illegale en onveilige ‘sluiproute’ is onveilig, ongeoorloofd en ongewenst.

Vandaar ter verduidelijking dit goed bedoelde artikel voor de onwetenden. Iedereen met een verkeersdiploma weet dat men niet op een voetpad mag fietsen!!! Of nog erger met de e-bike of bromfiets over een voetpad gaan. Er bestaat een handhavingsverplichting bij de gemeente Woudenberg. Maar de gemeente Woudenberg gedoogt al jaren de overtredingen. In het kader van de veiligheidscampagne van de gemeente Woudenberg had dit veiligheidsprobleem allang opgelost kunnen zijn, moeten zijn!!! De uitritvoorziening bij Henschoterlaan 1 is beslist geen facilitering als opgang voor de ‘sluiproute’ voor (brom)fietsers. Zij moeten om de parkeerplaats heen. Het duurt slechts 3 tot 5 seconden langer en is veel veiliger en overzichtelijker.

Wij doen als betrokken bewoners een vriendelijk doch dringend beroep op de verantwoordelijkheid en mentaliteit van alle overtreders, die willens en wetens illegaal over de voetpaden gaan. Stop hiermee. Het maakt de situatie voor onze woningen veel veiliger. Voor iedereen!!!

Arris Hardeman

Afbeelding