Afbeelding

Bofrost Woudenberg brengt vriesverse kwaliteit aan huis

Woudenberg Bofrost is Europese marktleider in vriesverse producten die het gratis aan huis bezorgt. Deze leverancier is geen vervanging voor de supermarkt, maar wél een heel smakelijke aanvulling daarop.

Een gesprek met gebiedsverkoopleider (GLV) en filiaalmanager Woudenberg, Rico Bordon, leert dat Bofrost een goed bewaard geheim is. Want het bedrijf mag dan al vestigingen in ruim 13 landen hebben, er zit nog volop rek in de consumentenmarkt. “Mensen denken vaak dat wij alleen diepvries patat verkopen, maar we hebben een heel breed productengamma, dat bestaat uit vriesverse waren, maar bijvoorbeeld ook uit goede wijnen.”

Met vriesvers bedoelt Bordon onder meer dat producten geen E-nummers, geur- en smaakstoffen bevatten en van landbouwgrond komen van boeren waarmee Bofrost speciaal samenwerkt.

Direct na de oogst wordt alles volgens de schokvries-methode razendsnel ingevroren naar tussen de minus 20 en minus 40 graden en verpakt in gekoelde productverpakkingen. “Wij spreken van een gegarandeerde en ongebroken koudeketen, die onze producten zeer vers, smaakvol en gezond houdt. Door onze werkwijze blijven alle vitaminen en mineralen behouden.”

Unieke smaakgarantie

Alle partners binnen de productie- en distributieketen van Bofrost zitten op korte afstand van elkaar om de versheid optimaal te houden. Het brede productgamma loopt van patat, ijs en chocolade producten naar pangerechten en allerlei andere delicatessen. Periodiek worden die producten aangeboden in de wagens van Bofrost, een soort supermarkten op wielen. “Maar pas op”, zegt Bordon, “we zijn géén supermarkt, we zijn daar met onze kwaliteitsproducten een aanvulling op.”

Het bedrijf is in nog een ander opzicht een positief buitenbeentje onder retailers: het geeft namelijk een unieke smaakgarantie af. “Is onze klant niet tevreden over de smaak, dan krijgt hij honderd procent van zijn aankoopprijs terugbetaald.” Om kroketten van Mora hoeft de klant overigens niet te vragen, zegt Bordon. “Bofrost is de lijn voor al onze producten, we zijn dus een merk op zich.”
Vrijblijvend genieten
Om met die forse keuze aan kwaliteitsproducten kennis te maken, kunnen mensen vrijblijvend langskomen. Ze krijgen dan een klantnummer waarmee ze kunnen bestellen maar dat tot niets verplicht. "Je hoeft geen minimale bestellingen te doen, maar kunt eerst rustig kennismaken met wat we te bieden hebben.” Eens in de drie weken komt een verkoper van het bedrijf vrijblijvend langs. Dat wordt keurig vooraf aangekondigd. "Ook dan hoeven klanten zich nooit verplicht te voelen. Heeft u eens niets nodig? Stuur onze verkoper dan gewoon weg.” Of dat verstandig is, valt te bezien, want wie van mooie aanbiedingen wil profiteren doet er verstandig aan tóch even in gesprek te gaan en rond te snuffelen.

Bofrost is al meer dan 50 jaar een begrip in Duitsland en 25 jaar actief in Nederland. Dat deze formule, het gratis en vrijblijvend aan huis aanbieden van diepgevroren delicatessen, een succes werd; het verbaast niet. Ook in Woudenberg kunnen klanten van de kwaliteit en het comfort van Bofrost profiteren.

Tekst: Baart Koster