Afbeelding
foto: De Kleine Schans

Gezelligheid staat centraal bij Het Trefpunt

Woudenberg - Elke dinsdagochtend zijn het dezelfde deelnemers die weer vol enthousiasme met een glimlach op hun gezicht Het Trefpunt binnen komen lopen. Voor hen is Het Trefpunt een onderbreking; even het huis uit en andere inwoners van Woudenberg ontmoeten. De deelnemers die nu komen, vinden het heerlijk om met elkaar te kletsen. Soms valt het gesprek even stil, maar dan zetten de vrijwilligers De Kletspot op tafel waardoor er weer gesprekken op gang komen. “Hier mág en kán ik lachen!” vertelt één van de deelnemers. Er is veel openheid binnen de groep en er zijn al vele diepgaande gesprekken gevoerd. Volgens de vrijwilligers wordt er veel gelachen met z’n allen.

Op dit moment zijn er twee vrijwilligers, Gerdien Steenks en Mariët Dettmer, die Het Trefpunt met veel plezier leiden. Door de vrijwilligers wordt elke keer gekeken waar de behoefte van de deelnemers ligt. Mariët en Gerdien genieten, wanneer de deelnemers ook genieten. “Het is belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. We willen dat iedereen zich gezien en gehoord voelt en dat iedereen in zijn of haar kracht gezet wordt”, aldus Gerdien.

Ontmoetingsplek

Het Trefpunt startte op 1 september jl. Elke dinsdagochtend van 10:00 – 12:00 uur kan men in Het Cultuurhuis elkaar ontmoeten. Het Trefpunt is een ontmoetingsplek voor volwassenen die op zoek zijn naar sociaal contact, zingeving en een leuke daginvulling. De deelnemers kunnen meedoen aan activiteiten, die na overleg aansluiten op hun interesses en wensen. U kunt hierbij denken aan koken, spelletjes doen, wandelen, creatief bezig zijn, etc. Het Trefpunt is ook geschikt voor mensen die zelfstandig wonen, geen indicatie voor dagbesteding hebben en waarbij sprake is van het (deels) ontbreken van een betekenisvolle dag invulling. Op deze manier wordt de mantelzorger ook even ontlast.

Voldaan gevoel

Waarom zou u Het Trefpunt eens moeten bezoeken? Mariët vertelt vol enthousiasme: "Je kunt bij Het Trefpunt doen waar je zin in hebt, je hoeft het alleen maar aan te geven. Met elkaar maken we er een leuke ochtend van. Je doet dingen en praat over dingen waar je anders niet aan toe komt. Gezelligheid, je hart luchten én met een voldaan gevoel weer naar huis gaan. Dat is waar Het Trefpunt voor staat!"

Wilt u ook eens langs komen? Of wilt u vrijwilliger worden bij Het Trefpunt?
Voor meer informatie kunt u bellen naar 085 066 97 00 of mailen naar info@dekleineschans.nl
Wilt u wel graag langs komen maar lukt u dit niet door (lichamelijke) beperkingen? Hier is gelukkig een oplossing voor! Eén van de deelnemers wordt elke keer door het ouderenvervoer van SWO gebracht en gehaald en is hier erg blij mee.
Voor meer informatie over het vervoer kunt u bellen naar mevrouw J. Valkenburg via het telefoonnummer: 033 286 2273.

Afbeelding