Videobellen met Sinterklaas op de Jan Ligthartschool
Videobellen met Sinterklaas op de Jan Ligthartschool

Videobellen, poppenkast, gedichten en surprises

Woudenberg Op de scholen was het erg gezellig de afgelopen week tijdens het Sinterklaasfeest. Omdat een groots onthaal niet mogelijk was, werden er allerlei andere creatieve vormen bedacht om er voor de kinderen een fantastisch feest van te maken.

Op de Olijfboom mochten alle kinderen hun schoen zetten op de grote trap en was er een poppenkastvoorstelling voor de kleuters. Daarnaast was er een 'Olijfboom Sinterklaasjournaal' opgenomen, waar de kinderen de spannende avonturen van de Sint en Pieten in de school konden volgen.

Zowel op de Griftschool als de Jan Ligthartschool was er online contact met Sinterklaas. Sinterklaas is al heel handig met videobellen en op deze manier kon iedereen de Sint toch zien.

Bij Kindcentrum Koningin Juliana konden de leerlingen 'Coronaproof' bij de Sint langs in het speellokaal. In de groepen 5 t/m 8 waren prachtige surprises gemaakt door de kinderen.

Ook bij de sport naschoolse opvang (SNO) brachten de pieten een bezoek aan de kinderen. De pieten namen voorverpakte pepernoten mee en maakten een dansje met de kinderen.

Verrassingsbezoeken Pieten

Vanuit de Stichting brachten pieten vrijdag- en zaterdagavond deurbezoeken bij kinderen die hiervoor aangemeld waren. De kinderen kregen een klein cadeautje en pepernoten. Voor enkele kinderen was er een extra groot cadeau, omdat ze een prijs hadden gewonnen met het mooiste schoentje of de puzzeltocht door het dorp.
Het was een heerlijk avondje!

De kinderen op de Jan Ligthart hebben in het gymlokaal contact met de Sint
Coronaproof bij Sinterklaas op bezoek in het speellokaal van Kindcentrum Juliana
Poppenkastvoorstelling voor de kleuters van de Olijfboom
Groep 4 van de Olijfboom bakt pepernoten
De kinderen op de Jan Lighthart hebben in het gymlokaal contact met de Sint via videobellen
Surprises uitpakken en gedichten voorlezen op de Griftschool
Ook dit jaar weer mooie en creatieve surprises op de Griftschool