Weerman Dick Scheer
Weerman Dick Scheer

Het weer met Dick Scheer

Donderdag en vrijdag regen. Daarna licht wisselvallig en iets kouder.

November 2020 ligt achter ons. We kunnen terug kijken naar een vrij droge maand waarin er maar 40 mm aan neerslag viel. Normaal valt er over de hele maand, gemiddeld gezien van de afgelopen 10 jaar, 85 mm. De gemiddelde temperatuur kwam uit op 9.2 graden en dat is ruim 2 graden hoger dan dat we gemiddeld gewend waren. De zon scheen 85 uur en dat is een paar uurtjes meer dan we in november gewend zijn.

Jammergenoeg heeft de (lichte) kou-aanval van het afgelopen weekend geen doorgang gekregen. Zo zagen we dinsdag het kwik al weer oplopen naar 8-9 graden, vandaag werd het 7-8 graden. Donderdag en vrijdag trekken er fronten over van een IJslanddepressie. Dat geeft op beide dagen tussen 3-5 mm regen. De bewolking zal de overhand hebben en met matige zuidenwind wordt het zo’n 6-7 graden.

Zaterdag is het overwegend bewolkt en zullen we de zon nauwelijks zien. Er is een kleine kans op regen. ’s Nachts kan het een graadje vriezen; overdag wordt het een graad of 5. De wind is meest matig en komt uit het zuidoosten.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het ook een graadje vriezen. Overdag breekt wat vaker de zon door en zien we het kwik oplopen met een matige zuidenwind naar 5 graden.

Op de langere termijn zien we op de weerkaarten geen schokkende veranderingen naar extreem koud weer of erg veel neerslag. Het weerbeeld blijft onveranderd met zo nu en dan zon overdag waarin de temperatuur oploopt naar 5 graden en als het ’s nachts eens een keertje flink opklaart dat vriest het een paar graden.

Tot WEER, Dick Scheer.

WeerstationWoudenberg