Afbeelding

Druk weekend voor Lars van der Haar

Veldrijden Met de camper van Kortrijk naar Tabor

Van der Haar moest afgelopen zaterdag in de Urban Cross in het Belgische Kortrijk de zege laten aan Eli Iserbyt. De derde plaats was voor Wout van Aert.

Het leek er eerst op dat Vanthourenhout de wedstrijd ging winnen, maar door een lekke band raakte hij de koppositie kwijt. Van der Haar, Van Aert en Eli Iserbyt kregen daardoor de kans om te strijden voor de zege. Europees kampioen Iserbyt wist in de voorlaatste ronde los te komen en kwam zes seconden voor Van der Haar over de finish in het centrum van Kortrijk.
Na de wedstrijd moest Van der Haar snel vanuit België met de camper naar het Tsjechische Tabor. Daar was zondag de eerste wereldbekerwedstrijd. Een uiteindelijke vijfde plaats was zijn deel. De winst ging nu wel naar Vanthourenhout. Eli Iserbyt werd tweede, Wout van Aert derde en Toon Aerts vierde.

Van der Haar was niet blij met de vijfde plek, want hij was naar Tsjechië gekomen om te winnen. "Maar er zat niet meer in. Ik was niet flitsend genoeg”, gaf Van der Haar zelf aan. "Er komen een hoop koersen aan. Ik wil zeker nog een wedstrijd winnen dit seizoen."

Over drie weken is de 2e wereldbekerwedstrijd in Namen (Belgie). Dan heeft Van der Haar weer een kans.