Afbeelding

Op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen

WOUDENBERG Begrafenisondernemer Kees van Asselt ziet dat, ondanks de beperkende corona-maatregelen, begrafenissen op een waardige en persoonlijke manier plaats kunnen vinden. Hij en zijn team hebben de afgelopen maanden regelmatig creatief ingespeeld op de invulling van het afscheid van geliefden.

Persoonlijk contact

Samen met zijn vrouw Anouk verzorgt hij de overledene. ,,Het is ook mogelijk om de verzorging door familieleden te laten doen. We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor persoonlijke inbreng van de familie”.

Van Asselt bedient vanuit Woudenberg Midden Nederland. "Ondanks dat er een beperkt aantal mensen bij aanwezig mag zijn, kunnen we een mooi en waardig afscheid organiseren. We horen dan ook regelmatig dat nabestaanden het als een intiem en persoonlijk afscheid hebben ervaren.”

Hij ziet als begrafenisondernemer dat persoonlijk contact juist nu extra telt. "Ik bezoek de rouwende families zelf en handel dit niet telefonisch of per mail af. Uiteraard letten we op onze persoonlijke bescherming en dat van de families die we bezoeken.”

Dankbaar werk

Van Asselt beschikt over een eigen rouwauto die, indien gewenst, wordt ingezet.
Chauffeur André Pater vindt het ‘dankbaar werk’ om bij begrafenisondernemer Kees van Asselt bij te springen. "Je kunt iets betekenen voor de nabestaanden. Het is belangrijk om iemand na zijn of haar overlijden netjes te verzorgen zodat de familie goed afscheid kan nemen”, geeft Pater aan.

Anouk van Asselt ervaart dat mensen het waarderen dat ze als echtpaar samenwerken. Zelf is ze ook nog parttime werkzaam in de zorg. "De kennis hiervan neem ik ook mee wanneer ik met Kees mee ga. We zijn goed op elkaar ingespeeld. Het communiceren met de families vind ik mooi om te doen”, vertelt ze.

Een laatste wensenboekje

Wie belt naar Kees van Asselt mag verwachten dat hij alles rondom de begrafenis (Van Asselt doet geen crematies) van a tot z regelt en het vaste aanspreekpunt is. "We werken met een vast team, dat wordt als positief ervaren.” Van Asselt heeft ervaring met kleinere en grotere begrafenissen.

"Het is goed om, voordat het zover is, na te denken over de mogelijkheden. Wij bieden gratis een laatste wensen-boekje aan waarin men op kan schrijven wat men belangrijk vindt, om de nabestaanden te helpen met het maken van keuzes. Ook is het mogelijk om vrijblijvend vooraf een kostenbegroting te maken. Voor ieder budget is er veel mogelijk.”

Op de website www.kvanasselt.nl is meer informatie te vinden over de mogelijkheden. Ook is hier de mogelijkheid om een gratis laatste wensenboekje aan te vragen of een afspraak te maken voor een voorbespreking.

Kees van Asselt is bereikbaar op 0615451130.