Afbeelding

Videobellen met Sint

Sinterklaas Door middel van een zoom meeting konden de kinderen uit Woudenberg afgelopen zaterdag toch Sinterklaas ontmoeten.

Net als andere mensen in Nederland, werkt ook de Sint vanuit huis. Een persoonlijke ontmoeting met de kinderen in Nederland is helaas nu niet mogelijk, maar via videobellen konden de kinderen Sinterklaas toch even zien en spreken.

Vanuit zijn werkkamer sprak Sinterklaas de kinderen toe. Sommige kinderen hadden een mooie tekening gemaakt en lieten die voor de camera zien. Anderen hadden een vraag of bedankten de Sint voor het cadeautje in de schoen.

Dat schoencadeau was nog even spannend, want de schoenen waren immers opgehaald door de pieten en naar Sinterklaas gebracht. Toen wisten de pieten niet meer van wie de schoenen waren. Gelukkig is dat probleem net op tijd opgelost.

In de pakjeskamer was te zien hoe de twee pieten druk bezig waren met het inpakken van de cadeautjes en het maken van gedichten. Ze maakten er af en toe wel een chaos van. In plaats van pakketjes inpakken, werden ze ook weer uitgepakt door de pieten. Het is ook maar de vraag of er pepernoten over zijn, want de


pieten waren nogal aan het snoepen van de pepernoten.

Af en toe zongen de kijkende kinderen een mooi lied voor de Sint. Dan mocht het geluid even aan.
Zo'n 30 kinderen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met beeld te bellen met Sinterklaas. Het was een geslaagd evenement.