Afbeelding

Meet en Greet met Sinterklaas

Sinterklaas Enkele kinderen uit Woudenberg hadden zaterdag het voorrecht om Sinterklaas en een paar van zijn pieten persoonlijk te ontmoeten.

Sinterklaas Enkele kinderen van Woudenberg hadden zaterdag het voorrecht om Sinterklaas en een paar van zijn pieten persoonlijk te ontmoeten.

Voor Coen, Lonneke en Justin was de ontmoeting een moment waar zij al weken naar uit keken. Zij zijn alle drie dan ook zeer groot fan van de Goedheiligman.

“Zodra het Sinterklaasjournaal begint, wordt het huis versierd” vertelt de moeder van Coen. “Hij kan dan bijna niet wachten tot Sinterklaas in het land is.” Voor Coen was het dan ook een groot gemis dat er geen intocht was dit jaar. Voor veel kinderen is dit een concreet moment van de start van een Sinterklaasperiode.

Maar dit jaar kwam er een telefoontje van de Hoofdpiet bij de drie kinderen met de uitnodiging om persoonlijk bij Sinterklaas op bezoek te komen.

Sinterklaas en 2 pieten waren een nachtje aan het logeren in Woudenberg en in dat huis werden de kinderen uitgenodigd. Voor elk kind was een kwartier tijd gereserveerd.
Als verrassing had Coen een slagroomtaart meegenomen voor de Sint met daarop een foto van Sinterklaas en zijn pieten. Hij had ook een mooie tekening gemaakt en natuurlijk zijn verlanglijstje mee genomen. Lonneke was onder de indruk van alle cadeautjes die in de woonkamer stonden te wachten om rondgedeeld te worden en Justin vond het leuk om ook even een grapje met de pieten te maken.

Sinterklaas had alle tijd voor de kinderen. Hij wilde weten of de kinderen nog op sport zaten en hoe het op school gaat. Doordat het bezoek in huiselijke sfeer kon plaatsvinden, voelden Coen, Justin en Lonneke zich erg op hun gemak en kwamen de verhalen vanzelf naar boven. “Het was een erg gezellig bezoek”, volgens de ouders van de kinderen.

Als verrassing kregen de kinderen nog een lekkere chocoladeletter mee naar huis.

Voor Coen, Justin en Lonneke is het sinterklaasfeest al helemaal geslaagd.

Afbeelding