Corona-steun in Woudenberg

WOUDENBERG De Nederlandse overheid heeft de afgelopen maanden voor bijna 63 miljard euro aan garanties en leningen verstrekt om de economie door de coronacrisis te helpen. In Woudenberg kregen 15 bedrijven tussen begin juni en eind september financiƫle steun in het kader van de TVL-regeling.

Dat komt neer op 1,15 steunontvangers per 100 bedrijven. De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers krijgen een subsidie voor hun vaste lasten. Daarnaast werd door verschillende bedrijven en organisaties in Woudenberg NOW aangevraagd. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis minder omzet hebben. Doel is zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden.

Voor de NOW1-regeling hadden op 3 juni jl. 61 Woudenbergse werkgevers een NOW-subsidie toegekend gekregen. Dat zijn er 4,8 per 100 bedrijfsvestigingen.


Inwonertal Woudenberg

WOUDENBERG Het aantal inwoners in de gemeente Woudenberg is sinds 1996 met 2.746 inwoners toegenomen (afgerond is dat 25%): van 10.616 in 1996 tot 13.362 in 2020.

Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.