Medewerkers worden in het zonnetje gezet
Medewerkers worden in het zonnetje gezet / foto: Kringloopwinkel

Feestmaand bij Kringloopwinkel Woudenberg

WOUDENBERG Voor de Kringloopwinkel Woudenberg was november de Feestmaand.

Twintig jaar geleden werd de eerste winkel aan de Parallelweg geopend. Oude foto’s laten een tochtige ruimte zien met weinig comfort. Een aantal jaren geleden is men verder gegaan aan de Stationsweg 194b.

Na de verbouwing van de kale hal is er nu een winkel ontstaan met een groot assortiment. Hoewel het een kringloopwinkel is, staan er ook regelmatig gloednieuwe artikelen in de schappen. De Feestmaand is gebruikt om de bijna 60 medewerkers, waarvan er enkele al heel lang meedraaien, in het zonnetje te zetten.

De afspraken voor een etentje waren al gepland, maar covid-19 gooide roet in het eten. Rond de kerstdagen ontvangen ze nu een kerstattentie.

De eerste 250 klanten ontvingen een Kringloopwinkeltas. Vanuit de Kringloopwinkel gaan er veel giften naar buitenlandse organisaties als scholen en gezondheidscentra. In het kader van het jubileum ontving een vijftal Woudenbergse organisaties een donatie van € 500, – die in dank aanvaard werd.

Bij de uitreiking daarvan werd opgemerkt dat veel klanten uit Woudenberg komen, dus is het een mooi gebaar als ook Woudenbergers hiervan profiteren. Een van de gelukkigen was manege Groenewoude. Volgens Hetty de Koning wordt het geld besteed aan Ponypret.

Een stichting die het mogelijk maakt dat ook kinderen die door welke oorzaak dan ook nooit zouden kunnen rijden, er hierdoor wel van kunnen genieten. Het is prachtig om te zien hoe gehandicapte kinderen genieten van het rijden in de menwagen.

Ook bij de andere organisaties wordt het geld besteed aan activiteiten die niet of nauwelijks gesubsidieerd worden.

Al eerder ontvingen de dagbesteding van de Heygraeff,de dagbesteding van de Moriahoeve, Stichting Burgerinitiatief Woudenberg en de Voedselbank een dergelijke gift.

Verschillende cheques zijn uitgereikt
Hetty de Koning ontvang een cheque