Gemeente Woudenberg
Gemeente Woudenberg Gemeente Woudenberg

Volksvertegenwoordiger!

Als Woudenberger de stem van de inwoners vertegenwoordigen geeft mij ontzettend veel energie. Want volksvertegenwoordiger zijn doe je niet alleen in de raadszaal. Dat doe je ook op straat, in de gesprekken met verenigingen, met bewoners.

Volksvertegenwoordiger zijn is niet alleen maar praten maar juist veel luisteren en doen! En juist die verhalen van inwoners neem ik mee de raadszaal in. En vanuit onze oppositierol krijg je niet altijd iedereen mee in een raadszaal. Voor mij een reden om vol energie door te zetten en niet op te geven.

Mooi voorbeeld is onze missie om van Woudenberg weer een plaats te maken waar de provinciale wegen niet vastlopen. Want de enorme drukte op de beide provinciale wegen heeft niet alleen een negatieve impact op de omwonenden langs deze wegen. Ook wijkbewoners merken dat de wegen in hun woonwijken als vluchtroute worden gebruikt.

Het gaat daarbij niet alleen om personenauto’s, maar ook om zwaar vrachtverkeer dat helemaal niet in die wijken mag komen. Dat we samen met actieve en bezorgde Woudenbergers een klankbordgroep N224 hebben gevormd, is één van de mooie voorbeelden van luisteren en doen. En van hoe je politiek terugbrengt naar de basis, met beide benen op de grond.

De hechte samenwerking met inwoners werpt zijn vruchten af, want na jaren van vasthouden erkennen ook andere partijen dat het verkeer rondom en in Woudenberg veiliger en schoner kan en moet. En inmiddels is er ook een klankbordgroep N226 opgericht en zijn er concrete plannen om samen met inwoners ook de problemen in de wijken aan te pakken.



Het contact met inwoners zoeken wij dus actief op en we zien samen (inwoners bevestigen ons dat) dat het werkt. Andersom zou het ook mooi zijn als inwoners ons nog meer opzoeken om ons te vertellen wat hen bezighoudt. Tuurlijk, je kunt contact opnemen met het CDA, maar je kunt ook inspreken tijdens een commissievergadering. Daar zijn die vergaderingen voor.

Wij luisteren, u spreekt, en daarna ontstaat het gesprek tussen inwoner en Raad. Dat is veel laagdrempeliger dan je wellicht zou denken. Op het gemeentehuis vertellen ze u graag hoe u de Raadscommissie kunt benaderen en toespreken.

Zo leren we van elkaar en laten we zien dat die zogenaamde kloof tussen politiek en samenleving veel kleiner is dan men zegt.

Als volksvertegenwoordiger vertegenwoordig je niet jezelf, maar de bevolking. Dat is voor mij een belangrijke waarde.